دمنوش عناب و زنجبیل یکی از دمنوشهای بسیار مفید به خصوص در فصول سرد است که به تسکین سرماخوردگی کمک میکند و یک گزینهی عالی برای گرم کردن بدن است. دمنوش عناب و زنجبیل به راحتی و با مواد اولیه سادهای تهیه میشود. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این دمنوش را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه دمنوش عناب و زنجبیل
مواد لازم جهت تهیه دمنوش عناب و زنجبیل به شرح زیر است:
ریشه زنجبیل تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
عناب | ۸ تا ۱۰ عدد |
آب | ۳ لیوان |
عسل | ۱ قاشق چایخوری |
چوب دارچین یا لیموترش | به مقدار لازم (اختیاری) |
مراحل تهیه دمنوش عناب و زنجبیل
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این دمنوش ۱۵-۲۵ دقیقه است.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۱ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این دمنوش جذاب را تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این دمنوش در دسته بندی آسان قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی زنجبیل و عناب
عنابها را درون کاسه آبی بریزید و بشویید تا گرد و غبار و آلودگیهای سطحی روی آنها از بین رود.
زنجبیل را نیز بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو زنجبیل را به ابعاد کوچکتری برش زنید.
در صورت تمایل، عنابها را نیز به تکههای کوچکتر خرد کنید تا مواد مغذی آنها بهتر آزاد شود.
زنجبیل تازه طعم و خواص بیشتری دارد و تاثیر بیشتری بر روی تقویت سیستم ایمنی و بهبود گوارش دارد.
مرحله دوم: آماده سازی آب
آب را در کتری یا قابلمه بریزید و روی حرارت گذارید.
منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد.
دقت کنید که دمای آب نباید بیش از حد زیاد باشد تا خواص زنجبیل و عناب از بین نرود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش چهار تخمه + زمان مصرف
مرحله سوم: افزودن زنجبیل و عناب
زنجبیل و عناب خرد شده را به آب در حال جوش اضافه کنید.
سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به آرامی بجوشد.
این کار باعث میشود که عصاره و خواص زنجبیل و عناب به طور کامل در آب حل شود.
جوشاندن بیش از حد میتواند طعم دمنوش را تلخ کند.
مرحله چهارم: اضافه کردن طعمدهندهها (اختیاری)
در این مرحله میتوانید چوب دارچین را اضافه کنید یا چند قطره لیمو ترش بیفزایید تا دمنوش طعم دلپذیرتری بگیرد.
مرحله پنجم: صاف کردن دمنوش
بعد از گذشت زمان اعلام شده مخلوط دمنوش را از صافی عبور دهید تا تکههای زنجبیل و عناب جدا شود و فقط دمنوش شفاف باقی بماند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش زنجبیل خشک شده
مرحله ششم: افزودن عسل (اختیاری)
برای شیرینتر شدن دمنوش، میتوانید یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید و هم بزنید.
بهترین زمان مصرف دمنوش زنجبیل و عناب
توجه داشته باشید که مصرف این دمنوش به مقدار ۱ تا ۲ فنجان در روز مناسب است. مصرف بیش از حد ممکن است باعث تحریک معده شود.
- مصرف این دمنوش در صبح ناشتا به شما انرژی میدهد و به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
- میل کردن این دمنوش بعد از ناهار، به هضم غذا و کاهش التهاب کمک میکند و نوشیدن این دمنوش قبل از خواب به بهبود خواب شما کمک میکند.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این نوشیدنی جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در تهیه این دمنوش از مواد دیگری استفاده میکنید که موجب طعم و مزه بهتر دمنوش میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.