به دنبال یک دسر آسان و سریع برای پذیرایی از مهمانان هستید؟ دسر خرمالو، با طعمی دلنشین و ترکیبات ساده، انتخابی عالی است. با این دستورالعمل گام به گام از مجله اکالا، شما هم میتوانید در کمترین زمان ممکن، یک دسر خوشمزه و خانگی درست کنید.
مواد لازم جهت تهیه دسر خرمالو
مواد لازم جهت تهیه دسر خرمالو به شرح زیر است:
خرمالو | ۲ تا ۳ عدد |
شیر | ۱ و نیم پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
خامه صبحانه | ۱۰۰ گرم |
دارچین | ۱/۴ قاشق چایخوری |
پودر ژلاتین | ۱ قاشق غذاخوری سرپر |
آب | ۱/۳ پیمانه |
مراحل تهیه دسر خرمالو
برای تهیه دسر خرمالو کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: حل کردن ژلاتین
برای شروع کار ابتدا آب را داخل کاسه مناسبی بریزید و پودر ژلاتین را روی آب بریزید. چند دقیقه کنار بگذارید تا اسفنجی شود.
مرحله دوم: ترکیب شکر، شیر و خامه
حال شکر را در سس پن یا قابلمه کوچکی بریزید و شیر را به آن اضافه کنید. سپس خامه را به شیر و شکر اضافه کنید.
ترکیب فوق را به خوبی ویسک کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار بدهید و هم بزنید.
اجازه دهید شکر در شیر حل شود اما دقت کنید که این مخلوط نباید بجوشد. به خاطر وجود خامه نباید شیر و خامه جوشیده شود.
زمانی که کنارههای ظرف شروع به حباب زدن کرد، شعله را خاموش کنید و از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم: بنماری کردن ژلاتین
در همین حین آب و ژلاتین اسفنجی را باید بن ماری کنید. یعنی روی حرارت غیر مستقیم و بخار آب روی کتری قرار دهید تا ذرات ژلاتین بر اثر گرما کاملا در آب حل شود و مایع یکدستی حاصل شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک خرمالو
مرحله چهارم: اضافه کردن خرمالو
پوست خرمالوها را حتما بگیرید و سپس در مخلوط کن بریزید. دستگاه را روشن کنید و چند پالس بزنید تا کاملا خرمالوها پوره شوند.
حالا خرمالوهای پوره شده را به آرامی به مخلوط شیر، شکر و خامه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا پوره خرمالو کاملا با شیر و خامه مخلوط شود.
میتوانید این کار را در دستگاه مخلوط کن هم انجام دهید؛ به این صورت که مخلوط شیر، خامه و شکر را به آرامی به پوره خرمالو که داخل مخلوط کن است اضافه کنید.
سپس دستگاه را روشن کنید تا کاملا مواد با هم مخلوط شوند.
در مرحله پایانی ژلاتین کاملا حل شده را به ترکیب بالا اضافه کنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن دارچین و وانیل
در نهایت پودر دارچین را هم داخل مواد بریزید و کاملا مواد را ویسک کنید.
میتوانید از یک چهارم قاشق چایخوری وانیل هم استفاده کنید که طعم و عطر خوبی به دسر میدهد.
حالا زمان آن است که مواد آماده شده را داخل قالب بریزید. قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید و مواد را داخل قالب بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودینگ خرمالو
مرحله ششم: سرو کردن
قالب را برای حداقل ۵ ساعت و ترجیحا یک شب در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد.
بعد از اینکه دسر کاملا بست، یک کارد تمیز را خیس کنید، آب بزنید و به راحتی لبهی دسر را از قالب جدا کنید.
چند ثانیه کف قالب را زیر شیر آب بگیرید و بعد داخل ظرف سرو برگردانید.
روی دسر را هم میتوانید با خامه فرم گرفته تزیین کنید و یا از برشهای خرمالو کمک بگیرید.
نکات و فوت و فنهای تهیه دسر خرمالو
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه دسر خرمالو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- از هر نوع قالبی برای تهیه این دسر میتوانید استفاده کنید.
- برای اطمینان بیشتر میتوانید کمی با فرچه کف قالب مورد نظر را چرب کنید تا به راحتی برگردد.
- دقت کنید که حتما پوست خرمالوها را کامل بگیرید و بعد در دسر استفاده کنید.
- میتوانید از کمی زعفران دم کرده هم در دسر استفاده کنید؛ هم خوش رنگتر میشود و هم طعم و عطر خوبی به دسر میدهد.
- با این میزان مواد میتوانید چهار عدد قالب کوچک یا فنجان را پر کرده و برای چهار نفر دسر را تهیه کنید.
- برای میزان بیشتر مواد را دو یا چند برابر کنید.
- حتما از خرمالوهای رسیده استفاده کنید و خرمالوها گس نباشند؛ چون طعم دسر را تحت تاثیر قرار میدهد.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!