خورش عناب و بادام، یکی از محبوب‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که ریشه در دوران صفوی دارد. این خورش که در آن زمان بیشتر در دربار شاهان صفوی طبخ می‌شد، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های اشراف‌زادگان داشت. در این بخش از مجله اکالا با ما همراه باشید تا با طرز تهیه خورش عناب و بادام آشنا شوید.

برای تهیه خورش عناب و بادام، ابتدا گوشت را مزه‌دار کرده و به شکل کوفته قلقلی سرخ کنید. در ادامه، یک عدد پیاز و سیر را تفت داده و رب انار، لپه پخته، شیره انگور و آب را به آن اضافه کنید. پس از جوش آمدن، کوفته‌ها را اضافه کنید تا بپزد. در مراحل پایانی، بادام، عناب و نعناع خشک را به خورش اضافه کنید. پس از جا افتادن خورش، آن را با سیر داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو کنید. برای آشنایی با طرز تهیه خورش عناب و بادام با جزئیات، با ما همراه باشید.

مواد لازم جهت تهیه خورش عناب و بادام

برای تهیه این غذای دوران صفوی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

گوشت گوسفندی چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیر له‌ شده ۳ تا ۴ حبه
عناب تازه یا خیسانده ۱ پیمانه
بادام درختی بدون پوست ۱ پیمانه
لپه پخته ½ پیمانه
نعناع خشک ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
رب انار ½ پیمانه
کره به مقدار لازم
آرد ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
نعنا داغ به مقدار لازم
سیر داغ به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
شیره انگور به مقدار لازم
آب ۲ پیمانه
افزایش آگاهی و اطلاعات:   بهترین و بدترین غذاها برای بیماری قلبی

مراحل تهیه خورش عناب و بادام

  • زمان پخت: ۳ ساعت
  • مناسب برای: ۴ نفر

طرز تهیه خورش عناب و بادام شامل مراحل زیر است:

مرحله اول: مزه‌دار کردن گوشت چرخ‌کرده

برای شروع، یک عدد پیاز را شسته و پوست آن را بگیرید. سپس، پیاز را رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید. سپس، پیاز رنده شده را همراه با یک قاشق آرد، نمک، زردچوبه و فلفل به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه با هم ورز دهید تا طعم ادویه‌ها و پیاز به خورد گوشت برود.

مرحله دوم: درست کردن کوفته قلقلی

پس از آنکه گوشت را به خوبی ورز دادید، آن را به شکل گوله‌های کوچکی به اندازه گردو درآورید. سپس، یک قابلمه را روی حرارت قرار داده و مقداری کره در آن بریزید تا کاملا داغ شود.

در ادامه، هر یک از کوفته‌ها را در آرد بغلتانید تا به خوبی به آن آغشته شوند. حالا، کوفته‌‌ها را داخل قابلمه بیندازید و به مدت چند دقیقه تفت دهید. وقتی کوفته‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قورمه سبزی

مرحله سوم: تفت دادن پیاز و سیر

در این مرحله، یک عدد پیاز را شسته، پوست گرفته و با ساطور خرد کنید. سپس، پیاز خرد شده را در همان قابلمه‌ای که کوفته‌ها را تفت دادید، بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. در ادامه، سیر له شده، نمک و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کرده و برای مدت کوتاهی تفت دهید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   ۷ لوازم آرایش خطرناک در کیف آرایشی شما

مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد اولیه

رب انار، لپه پخته شده، شیره انگور و دو پیمانه آب را به سیر و پیاز سرخ شده اضافه کرده و صبر کنید تا مخلوط به جوش آید. پس از جوش آمدن، کوفته‌ها را اضافه کنید. سپس حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید. پس از گذشت یک ساعت، بادام بدون پوست، عناب و نعناع خشک را درون خورش بریزید.

در این مرحله، طعم خورش را چشیده و در صورت نیاز به آن نمک و فلفل اضافه کنید. در نهایت، در قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید خورش با حرارت بسیار کم جا بیفتد و روغن بیندازد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت نارنگی

مرحله پنجم: سرو کردن خورش عناب و بادام

پس از آنکه خورشت عناب و بادام به خوبی جا افتاد و روغن پس داد، حرارت را خاموش کنید. خورش را در ظرف‌های سرو بریزید و با سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید. نوش جانتان!

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه ترشی موسیر با رب انار؛ طعمی متفاوت و دلچسب-بپز نپز

مراحل تهیه خورش عناب و بادام

در این بخش از مجله آشپزی اکالا، شما را با طرز تهیه خورش عناب و بادام آشنا کردیم. پیشنهاد می‌کنیم در اولین فرصت این غذای خوشمزه و مقوی را تهیه کنید تا ببینید چطور در دل شما و عزیزانتان جا باز می‌کند.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *