شاید تا به حال نام این خورش را نشنیده باشید. خورشت نارنگی یکی از خورشهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که همانطور که از نامش پیداست با نارنگی درست میشود. این خورش علاوه بر طعم خوب و دلپذیرش ارزش غذایی بالایی دارد. ما امروز در این بخش از مجله اکالا طرز تهیه این خورش جذاب را به صورت مرحله به مرحله به شما موزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه خورشت نارنگی
مواد لازم جهت تهیه خورشت نارنگی به شرح زیر است:
نارنگی | ۴ عدد |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
گوشت خورشتی (گوسفندی یا گوساله) | ۳۰۰ گرم |
آب جوش | ۱ فنجان |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
روغن مایع | ۳-۴ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
مراحل تهیه خورشت نارنگی
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۵۰-۶۰ دقیقه است.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۱ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این خورش متفاوت و جذاب را تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی نارنگی
ابتدا نارنگیها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت قاچهای کوچک درآورید.
بهتر است در همین مرحله با کمک چاقو هستههای نارنگی را خارج کنید تا خورش تلخ نشود.
قاچهای نارنگی را میتوانید به صورت کامل یا نیمه برش در خورش استفاده کنید.
حتماً از نارنگیهای شیرین و آبدار استفاده کنید. نارنگیهای خشک یا خیلی ترش ممکن است طعم نهایی خورش را تغییر دهند.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز و گوشت
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.
قابلمهای که قصد طبخ خورش را در آن دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید.
پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
پیازها باید به خوبی طلایی شوند تا عطر خورش بیشتر شود. سپس گوشت خورشتی را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشتها کمی تغییر رنگ دهند.
مرحله سوم: افزودن زردچوبه و رب گوجهفرنگی
پس از اینکه گوشت تفت داده شد، زردچوبه را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
رب گوجهفرنگی باعث ایجاد رنگ و غلظت مناسب در خورش میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کدو حلوایی
مرحله چهارم: اضافه کردن آب و پخت گوشت
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید باید اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد تا نرم شود.
این مرحله با توجه به نوع گوشت مصرفیتان ممکن است حدود ۳۰-۴۰ دقیقهای زمان ببرد.
مرحله پنجم: اضافه کردن نارنگیها
وقتی گوشت به خوبی پخت، قاچهای نارنگی را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
نارنگیها نیازی به پخت طولانی ندارند و به سرعت نرم میشوند.
آنها را در ۱۰ دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید تا عطر و طعمشان حفظ شود و له نشوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش گل کلم با گوجه
مرحله ششم: تنظیم چاشنی خورش
در این مرحله، آبلیمو، شکر، دارچین، نمک و فلفل را به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش با حرارت ملایم چند دقیقه دیگر بپزد.
طعم خورش باید متعادل بین ترش و شیرین باشد. میزان شکر و آبلیمو را به سلیقه خود تنظیم کنید.
میتوانید بر اساس سلیقه خود از کمی زعفران نیز استفاده کنید.
مرحله هفتم: تزیین و سرو خورش نارنگی
خورش نارنگی جذاب و خوشمزه شما آماده سرو است.
آن را در ظرف سرو بریزید و با برشهای نارنگی تازه و خلال پسته یا بادام تزیین کنید. این خورش را میتوانید با برنج زعفرانی یا ساده میل کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. اگر شما هم علاقهمند به چشیدن طعمهای جدید هستید توصیه میکنیم که از میل کردن این خورش در روزهای سرد پاییزی غافل نشوید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.