خورشت زرشک آلو، یکی از محبوبترین غذاهای مازندرانی است که با طعمی ملس و دلنشین، هر ذائقهای را فتح میکند. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه را در خانه خود بپزید، این دستور پخت ساده و گام به گام از مجله اکالا را از دست ندهید.
برای تهیه این خورشت شمالی ابتدا پیاز را تفت داده، سپس مرغ را اضافه کرده و با رب و ادویهها تفت دهید. آلو بخارا را به همراه آب اضافه کرده و اجازه دهید تا همراه با مرغ پخته شود. در مراحل پایانی زعفران و شکر را اضافه کرده و زرشک را جداگانه تفت دهید و به خورشت اضافه کنید. در نهایت، خورشت را با برنج زعفرانی سرو کنید. برای مطالعه رسپی این خورشت با جزئیات کامل در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم جهت تهیه خورشت زرشک آلو
مواد لازم جهت تهیه خورشت زرشک آلو به شرح زیر است:
مرغ | چند تکه |
پیاز | ۱ عدد |
آلو بخارا | ۲۵۰ گرم |
زرشک | نصف استکان |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوری |
زعفران دم شده | ۲ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه خورشت آلو زرشک
طرز تهیه خورشت زرشک آلو شامل مراحل زیر است:
مرحله اول: تفت دادن پیاز
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و با کمک رنده با دنده ریز رنده کنید. قابلمهای را آماده کنید و روغن کمی در آن بریزید. بعد از اینکه روغن داغ شد پیاز رنده شده را درون آن ریخته و با شعله پایین حرارت تفت دهید.
مرحله دوم: تفت دادن مرغ
زمانی که پیاز طلایی شد تکههای مرغ که از قبل شسته بودید را به پیاز اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به آرامی همراه با پیاز تفت داده شوند.
برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته شود بیشتر تفت دهید. زمانی که مرغ و پیاز تقریبا سرخ شدند (کمی) رب را اضافه کنید و داخل روغن خوب بهم بزنید تا رنگ و لعاب بهتری به مرغتان بدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت به قورمه به روش شیرازی
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه
در این مرحله به ترکیب فوق بسیار کم نمک و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید. آلو بخارا را که از قبل شسته و خیسانده بودید را به مرغ اضافه کرده و مقدار دو الی سه لیوان آب بریزید. درب قابلمه را بگذارید تا مرغ جا بیوفتد.
البته قبل از جوش آمدن آب شعله گاز را بیشتر کنید و بعد از جوش آمدن آب شعله گاز را کم کنید تا خورشت به آهستگی قل بخورد.
مرحله چهارم: افزودن آلو بخارا و زعفران
اضافه کردن آلو بخارا باعث غلظت و جا افتادگی خورشت خواهد شد. بعد از یک ساعت مرغ را چک کنید و زمانی که مرغ پخته شد و آلوها به خورشت غلظت دادند زعفران آب شده را اضافه کنید.
یک ربع قبل از اینکه خورشت را بکشید در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری شکر به خورشت اضافه کنید. خورشت طعم شیرینی کمی به خود میگیرد.
مرحله پنجم: اضافه کردن زرشک
در مرحله آخر زرشکی که از قبل شسته بودید را با کمی کره تفت دهید و به اندازه یک قاشق مرباخوری زعفران آب شده اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه غوره مسما گیلانی
مرحله ششم: سرو کردن
زمانی که خورشت را داخل ظرف کشیدید از زرشک روی مرغها بریزید. این خورشت در کنار برنج آبکش شده زعفرانی بسیار دلچسب خواهد بود.
نکات مهم در خصوص تهیه خورشت زرشک آلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خورشت زرشک آلو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- در صورت تمایل میتوانید دو حبه سیر رنده شده داخل پیاز در حال سرخ شدن بریزید؛ طعم خوبی خواهد گرفت.
- میتوانید دارچین و کمی فلفل سیاه به مرغ در حال تفت دادن بیفزایید تا مرغ طعم بهتری بگیرد.
- پیاز باعث خوش طعم شدن مرغ خواهد شد. پس اگر تمایل داشتید میتوانید پیاز را بیشتر کنید.
- به جای مرغ از گوشت بوقلمون یا گوشت گوسفندی هم میتوانید استفاده کنید.
- چون خورشت دارای طعم ترش و شیرین است. بهتر است از نمک بسیار کمی استفاده کنید و افراد دیابتی به جای شکر میتوانند از رب انار استفاده کنند.
- زرشک را بعد از تفت دادن در کره یا روغن میتوانید داخل آب مرغ بریزید ولی بهتر است در آخر بریزید و با چند تا قل زدن کوچک شعله گاز را خاموش کنید.
- خورشت آلو زرشک باید کم آب باشد و هر چه آلو زیادتر ریخته شود غلظت و طعم بهتری خواهد گرفت.
- به جای تکههای مرغ میتوانید از فیله مرغ و به جای رب از گوجه پودر شده استفاده کنید. همه این نکات به دلخواه است.
- بهتر است برای خیساندن زرشک ابتدا آن را داخل صافی بریزید و بعد صافی را داخل کاسه آب بگذارید تا خاک آن گرفته شود.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه خورشت زرشک آلو را برایتان شرح دادیم. این غذای شیک و خوشمزه را در منزل برای ناهار درست کنید و در کنار خانواده سرو کنید.