به دنبال یک دسر متفاوت و چشم‌نواز برای سرو در مهمانی‌هایتان هستید؟ خاگینه سه رنگ قالبی، با ترکیب رنگ‌های زیبا و طعمی بی‌نظیر، می‌تواند انتخابی عالی باشد. با این دستورالعمل ساده از مجله اکالا، می‌توانید این دسر مجلسی را به راحتی در خانه تهیه کرده و از طعم شیرین آن لذت ببرید.

مواد لازم جهت تهیه شربت خاگینه 

مواد لازم جهت تهیه شربت خاگینه به شرح زیر است:

 شکر  ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
جوهر لیمو ۱ چهارم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای قسمت سبز رنگ (لایه اول) خاگینه

مواد لازم برای قسمت سبز رنگ (لایه اول) خاگینه به شرح زیر است:

تخم مرغ ۲ عدد
آرد سفید قنادی ۱ پیمانه
پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
وانیل ۱ هشتم قاشق چای‌خوری
شکر ۲ قاشق سوپ‌خوری
 شیر  نصف پیمانه
 اسفناج  ۸۵ گرم
بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای قسمت صورتی رنگ (لایه دوم) خاگینه

مواد لازم برای قسمت صورتی رنگ (لایه دوم) خاگینه به شرح زیر است:

تخم مرغ ۴ عدد
شیر ۱ هشتم پیمانه
آرد سفید قنادی ۵ قاشق سوپ‌خوری
پودر گل محمدی  ۵ قاشق سوپ‌خوری
وانیل ۱ هشتم قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای قسمت نارنجی رنگ (لایه سوم) خاگینه

مواد لازم برای قسمت نارنجی رنگ (لایه سوم) خاگینه به شرح زیر است:

تخم مرغ ۳ عدد
آرد سفید قنادی ۱ و نیم پیمانه
پودر دارچین ۱ قاشق مرباخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
شکر (برای هویج) نصف پیمانه
آب  ۱ پیمانه
شکر ۲ قاشق سوپ خوری
 هویج  ۲ عدد (بزرگ)
آب پرتقال  نصف پیمانه
وانیل ۱ هشتم قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه خاگینه سه رنگ قالبی

برای تهیه خاگینه سه رنگ قالبی کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: تهیه شربت خاگینه

در شروع کار باید شربت خاگینه را آماده کنید. شکر و آب را داخل ظرف مناسبی بریزید و کمی با قاشق چوبی مخلوط کنید تا یک سوم دانه‌های شکر داخل آب حل شود.

بعد ظرف را روی حرارت متوسط قرار دهید تا دانه‌های شکر کاملا حل شوند و شربت شروع به جوشیدن کند.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید یکی دو دقیقه بجوشد. بعد جوهر لیمو را به شربت اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.

وقتی جوهر لیمو کف کرد و تموم شد، شربت را کنار بگذارید تا در فضای آشپزخانه خنک شود و مایه خاگینه را آماده کنید.

مراحل تهیه خاگینه سه رنگ قالبی

مرحله دوم: تهیه لایه اول (خاگینه اسفناج)

برای تهیه لایه اول و سبز رنگ یا همان خاگینه اسفناج باید پوره اسفناج را آماده کنید. برای این کار اسفناج‌های پاک‌شده، شسته‌شده و خشک‌شده را به صورت نواری خرد کنید.

اسفناج‌های خرد شده را وزن کنید و ۸۵ گرم اسفناج و نصف پیمانه شیر را داخل مخلوط کن بریزید. دستگاه را روشن کنید تا اسفناج‌ها کاملا پوره شوند.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   بلایی که موز می‌تواند بر سر شما آورد!

داخل ظرفی تخم مرغ‌ها، شکر و وانیل را با دور تند همزن برقی مخلوط کنید تا جایی که مواد کاملا کرم‌رنگ و کشدار شوند و حجم‌شان دو برابر شود.

آرد و بکینگ پودر را کاملا با هم مخلوط کرده و داخل ظرف الک کنید. با همزن دستی یا لیسک مخلوط کنید و بعد پودر هل را به مواد اضافه کنید.

برای اینکه خاگینه عطر خوبی داشته باشد حتما از هل سبز تازه آسیاب شده استفاده کنید. بعد از آسیاب کردن هل آن را از الک رد کنید و بعد داخل خاگینه بریزید.

به اندازه یک دوم پیمانه از پوره اسفناج را به مایه اضافه کرده و با همزن دستی کاملا مخلوط کنید تا یکدست شود.

یک قیف یکبار مصرف را داخل لیوانی قرار دهید و مایه خاگینه اسفناج را داخل آن بریزید و انتهای قیف را ببندید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خاگینه به شکل گل نیلوفر

مرحله سوم: تهیه لایه وسط (خاگینه گل محمدی)

برای تهیه لایه وسط و صورتی یا همان خاگینه گل محمدی باید تخم مرغ‌ها، شکر و وانیل را مثل مرحله قبل داخل ظرفی بریزید و با دور تند همزن برقی بزنید تا کاملا کرم‌ رنگ، حجیم و کشدار شود.

آرد و بکینگ پودر را کاملا مخلوط کرده، داخل ظرف الک کنید و با همزن دستی مخلوط کنید.

بعد پودر گل محمدی و شیر را به مایه اضافه کنید. با همزن دستی کاملا میکس کنید. (در صورتی که رنگ پودر گل محمدی شما تیره یا کدر است می‌توانید مقداری رنگ صورتی یا قرمز به مایه خاگینه اضافه کنید تا خوش‌رنگ‌تر شود.)

داخل لیوان یک قیف یکبار مصرف قرار دهید و مایه خاگینه گل محمدی را داخل قیف بریزید و قسمت انتهایی قیف را ببندید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه خاگینه سه رنگ قالبی

مرحله چهارم: تهیه لایه سوم (خاگینه هویج)

برای تهیه لایه نارنجی یا همان خاگینه هویج اول باید پوره هویج را تهیه کنید. برای این کار هویج‌ها را پوست بگیرید، بشویید و خرد کنید.

سپس هویج‌های خرد شده را به همراه آب و شکر داخل ظرفی بریزید و روی حرارت کم بگذارید تا هویج‌ها کاملا بپزند و آبشان کشیده شود.

در این بین هر از گاهی هویج‌ها را زیر رو رو کنید تا به خوبی پخته شوند. وقتی هویج‌ها پختند حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید که خنک شوند.

سپس آن‌ها را به همراه آب پرتقال داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و کاملا پوره کنید.

داخل ظرفی تخم مرغ‌ها، شکر و وانیل را مثل مرحله ۲ و ۳ با دور تند همزن برقی مخلوط کنید تا کاملا کرم رنگ شوند و حجم‌شان زیاد شود.

آرد و بکینگ پودر را کاملا مخلوط کرده، داخل ظرف الک کنید و با همزن دستی مخلوط کنید.

بعد پودر دارچین را به مواد اضافه کنید و در نهایت پوره هویج را هم داخل ظرف بریزید. با همزن دستی میکس کنید تا کاملا یک دست شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   درمان درد معده و اختلالات دیگر با شوید

قیف یکبار مصرف را داخل لیوانی فیکس کنید، مایه خاگینه هویج را داخل قیف بریزید و قسمت انتهایی قیف را ببندید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خاگینه قالبی زعفرانی در فر و تابه

مرحله پنجم: ریختن مایه خاگینه‌ها در قالب

قالب سیلیکونی دلخواه را با روغن چرب کنید و داخل سینی فر قرار دهید.

به کمک قیف اول از مایه خاگینه اسفناج داخل قالب بریزید. بعد روی آن یک لایه از مایه خاگینه گل محمدی بریزید. در آخر هم یک لایه مایه خاگینه هویج بریزید.

لایه‌ها را به اندازه‌ای بریزید که در آخر فضای کافی برای پف کردن و بالا آمدن خاگینه‌ها باقی بماند.

رسپی یک دسر خوشمزه قالبی

مرحله ششم: پخت خاگینه

سپس قالب را داخل فر از قبل گرم‌ شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و خاگینه را به مدت حدودی ۲۰ دقیقه بپزید.

زمان ذکر شده در فرهای مختلف متفاوت است. همچنین سایز قالب و بزرگی و کوچکی آن روی زمان پخت تاثیر می‌گذارد.

در آخر با یک خلال دندان از قسمت مرکزی خاگینه تست کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید از داغی بیفتد. (اما کاملا خنک نشود)

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ۸ نوع خاگینه خوشمزه در ۵ دقیقه

مرحله هفتم: آغشته کردن خاگینه‌ها به شربت

حال خاگینه‌ها را از قالب خارج کنید و به همان صورت که حالت ولرم دارند داخل شربت بریزید و حرکت دهید تا کاملا به شربت آغشته شوند.

بعد از یک دقیقه از شربت خارج کنید و اجازه دهید شربت اضافی خاگینه بریزد. سپس خاگینه‌ها را داخل ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید.

خاگینه سه رنگ قالبی: هدیه‌ای شیرین برای عزیزانتان

نکات طلایی در در تهیه خاگینه سه رنگ قالبی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خاگینه سه رنگ قالبی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • اگه قالب سیلیکونی مناسب ندارید می‌توانید خاگینه را داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده و کمی هم با قلم‌مو چرب شده به همان ترتیبی که داخل قالب سیلیکونی ریختیم بریزید و داخل فر بپزید. 
  • اگر قیف یکبار مصرف ندارید می‌توانید مایه خاگینه‌ها را با قاشق داخل قالب بریزید و بسته به اندازه قالب یکی دو قاشق برای هر لایه در نظر بگیرید.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن شربت خاگینه باید در حین جوشیدن دیواره‌های ظرف را مدام با قلم‌موی آغشته به آبلیمو پاک کنید تا دانه‌های شربتی که در حین جوشیدن به دیواره‌های ظرف می‌پاشند پاک شوند. وگرنه این دانه‌های شربت باعث شکرک زدن شربت خاگینه می‌شوند.
  • اگر شربت خاگینه اضافه ماند می‌توانید داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و کمی فضای خالی داخل ظرف باقی بگذارید. سپس آن را داخل فریزر نگه‌داری کنید و برای خاگینه‌های دیگر استفاده کنید.
  • در صورت دلخواه می‌توانید یکی دو قاشق گلاب هم به شربت خاگینه اضافه کنید.
  • به جای استفاده از جوهر لیمو می‌توانید از نصف قاشق مرباخوری آبلیمو استفاده کنید. استفاده از جوهر لیمو یا آب لیمو از شکرک زدن شربت خاگینه جلوگیری می‌کند.
  • برای چرب کردن قالب خاگینه بهتر است از روغن جامد استفاده کنید.
  • در مرحله اول تهیه هر خاگینه باید تخم مرغ، وانیل و شکر را به خوبی مخلوط کنید تا بعدا بوی زهم تخم مرغ داخل خاگینه حس نشود.
  • مواد اولیه استفاده شده به خصوص تخم مرغ ها و شیر باید به دمای محیط رسیده باشند.
  • برای اینکه شربت به خوبی جذب خاگینه شود و باعث خمیر شدن خاگینه نشود بهتر است هم شربت و هم خاگینه ولرم باشند؛ در غیر این صورت باید یکی سرد و یکی گرم باشد.
  • برای تزئین خاگینه می‌توانید از انواع مغزیجات استفاده کنید.
  • خاگینه‌هایی که آموزش دادیم را می‌توانید به صورت جداگانه و هر کدوم را به تنهایی هم بپزید و به صورت تک رنگ استفاده کنید.
  • مایه خاگینه‌ها را به همون ترتیبی که در آموزش ذکر شد داخل قالب بریزید و جابه‌جا نکنید؛ به خصوص خاگینه گل محمدی در صورت جا به جا کردن لایه‌ها به دلیل سبک بودن ممکن است حین پخت به بالا یا پایین حرکت کند.
  • طعم اسفناج به هیچ عنوان داخل خاگینه حس نمی‌شود؛ اسفناج فقط رنگ خوبی به خاگینه می‌دهد.
  • بعد از اینکه شربت خاگینه را تهیه کردید برای اینکه ما بین تهیه مایه هر سه خاگینه وقفه زیادی نیفتد بهتر است که اول پوره هویج و پوره اسفناج را تهیه کنید و به صورت آماده کنار بگذارید. بعد شروع به آماده کردن مایه خاگینه‌ها بکنید.
افزایش آگاهی و اطلاعات:   انسولین گلارژین و اطلاعات مفید درباره این دارو

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه خاگینه سه رنگ قالبی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

 



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *