حلوا گردویی گرگان که محلی‌ها به آن آغوز حلوا نیز می‌گویند، یک نوع حلوایی قالبی و خوشمزه است که مزه آن با همه حلواهایی که تا به حال خورده‌اید متفاوت است. این حلوا در واقع نوعی شیرینی است که برای تهیه آن برخلاف دیگر انواع حلوا و شیرینی از برنج نیم دانه استفاده می‌شود. در این مقاله از بخش آشپزی در اکالا بلاگ می‌توانید با طرز تهیه حلوا گردویی گرگان آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه حلوا گردویی گرگان:
برنج نیم دانه ایرانی ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گردوی کوبیده شده ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن مایع ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر ۱ کیلوگرم

مراحل طرز تهیه حلوای گردویی گرگان

برای تهیه حلوای گردویی گرگان باید از ترکیب برنج نیم دانه، گردوی خرد شده، شکر و روغن مایع استفاده کنید. در ادامه می‌توانید با مراحل طرز تهیه حلوای گردویی به روش سنتی آشنا شوید.

مراحل طرز تهیه حلوای گردویی گرگان

مرحله اول: شکر و گردوی را در روغن تفت دهید

برای تهیه حلوا گردویی گرگان ابتدا باید روغن را در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس یک لیوان شکر را همراه با گردو به آن اضافه کنید و در روغن تفت دهید. ترکیب شکر و گردو را مدام هم بزنید تا شکر در روغن حل شود و رنگ آن کمی تیره شود. در این مرحله مراقب باشید که شکر و گردو نسوزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا خرما

مرحله دوم: برنج را اضافه کنید

زمانی که رنگ شکر تیره شده، می‌توانید برنج نیم دانه را به قابلمه اضافه کنید. در ادامه ۸ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید برنج به خوبی بپزد و کاملا له شود. در این مدت باید هر از چند گاهی حلوا را هم بزنید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه چای سبز و لیمو؛ معجونی از طراوت و آرامش-بپز نپز

هر زمان که آب حلوا کم شد، مقداری آب همراه با کمی شکر به آن اضافه کنید. به همین روش باید شکر باقی مانده را با کمی آب در ۳ مرحله به قابلمه اضافه کنید تا تمام شود. حلوا باید به اندازه‌ای بجوشد که رنگ آن تیره شود. بعد از پخت برنج باید حلوا را به طور مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.

برنج را اضافه کنید برای حلوای گردویی گرگانی

مرحله سوم: حلوا را آماده کنید

در مرحله آخر پخت حلوا گردویی گرگان در صورت تمایل می‌توانید مقداری گردوی خرد شده به حلوا اضافه کنید تا مزه گردو بیشتر در حلوا حس شود. زمانی که حلوا از دیوارهای قابلمه جدا شد، یعنی آماده است و می‌توانید کمی روغن به آن اضافه کنید. این کار موجب براق و خوشرنگ شدن حلوا می‌شود.

سپس شعله گاز را خاموش کنید و حلوا را در یک دیس یا سینی لبه دار پهن کنید. صبر کنید تا حلوا خنک شود، سپس آن را به صورت لوزی برش دهید و با مقداری پودر نارگیل یا پودر بادام و پسته تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا زنجبیلی دو رنگ

طرز تهیه حلوای گردو با شیره انگور

برای تهیه حلوای گردو با شیره انگور می‌توانید شکر را حذف کنید و به جای آن از مقداری شیره انگور استفاده کنید. در این روش حلوای شما بسیار لذیذتر و سالم‌تر می‌شود. به خاطر داشته باشید که اضافه کردن شیره انگور به حلوای گردو موجب تیره‌تر شدن رنگ آن می‌شود و بافت حلوا را کمی نرم و چسبنده می‌کند.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه پیراشکی تنوری خوشمزه و محبوب-مجله بپز نپز

طرز تهیه حلوای گردو با شیره انگور

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه حلوا گردویی گرگان

  • برای تهیه حلوای گردویی بعد از پخت برنج باید شعله گاز را کم کنید و حلوا را مدام هم بزنید تا حلوای شما با شعله ملایم بپزد.
  • در طرز تهیه حلوا گردویی با برنج حتما از برنج نیم دانه استفاده کنید تا سریع‌تر له شود. اگر به برنج نیم دانه دسترسی ندارید، می‌توانید از برنج کامل استفاده کنید، اما در این شرایط پختن و له شدن برنج بیشتر طول می‌کشد.
  • حلوا گردو یا حلوای جوز گرگانی باید به اندازه‌ای بپزد که رنگ آن تیره شود.
  • اضافه کردن روغن در مرحله آخر به حلوا اختیاری است، اما این کار موجب براق شدن حلوای شما می‌شود.
  • بعد از آماده شدن حلوا گردویی باید آن را در یک سینی لبه دار یا قالبی که ارتفاع کمی دارد بریزید. ارتفاع این شیرینی باید حدود ۳ تا ۴ سانتی‌متر باشد. سپس صبر کنید تا حلوا خنک شود و بعد آن را برش دهید.
  • در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه حلوا گردویی گرگان به جای گردو از دیگر انواع مغزیجات مثل پسته و بادام نیز استفاده کنید.
  • پخت حلوا گردویی گرگان حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می‌کشد، بنابراین برای تهیه این حلوا باید کمی صبور باشید.
  • هر ۱۰۰ گرم حلوا گردویی حدود ۴۸۶ کیلوکالری دارد، بنابراین در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.
  • در طرز تهیه حلوا گردویی با آرد گندم باید به جای برنج از مقداری آرد گندم استفاده کنید.
  • برای تهیه حلوا گردویی می‌توانید به جای روغن مایع از روغن حیوانی یا کره محلی استفاده کنید.
  • حلوا گردویی گرگان نوعی شیرینی است که گرگانی‌ها از آن برای شب یلدا و عید نوروز استفاده می‌کنند.
افزایش آگاهی و اطلاعات:   ترفند فریز کردن گوجه فرنگی برای زمستان؛ بدون آب انداختن و بو دادن-بپز نپز

حلوا گردویی گرگان یک نوع شیرینی خوشمزه و ساده است که با مواد اولیه در دسترسی آماده می‌شود. مزه این شیرینی به خاطر برنجی که در آن استفاده می‌شود، بسیار لطیف و لذیذ است. اگر تا به حال مزه این حلوای متفاوت را نچشیده‌اید، بهتر است همین حالا دست به کار شوید و آن را درست کنید.

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *