حلوا یکی از دسرهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که به خصوص در مراسم‌ها و مهمانی‌ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. تارت، یکی از روش‌های سرو حلوا است که زیبایی خاصی به حلوا می‌دهد و پذیرایی را آسان‌تر می‌کند. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه تارت حلوا با حلوای سوهان را برایتان شرح دهیم.

برای تهیه این دسر خوشمزه ابتدا خمیر تارت را از کره، پودر قند، تخم مرغ و آرد تهیه کرده و در قالب پهن کنید و بپزید. سپس حلوای سوهان را با تفت دادن آرد، افزودن شیر و شربت آماده کنید. در نهایت، حلوای آماده شده را داخل تارت‌های پخته شده بریزید و با تزئین دلخواه سرو کنید.

مواد لازم جهت تهیه تارت

مواد لازم جهت تهیه تارت به شرح زیر است:

کره ۱۵۰ گرم
پودر قند (نثار) ۶۰ گرم
آرد سه صفر ۲۰۰ گرم حدودی
زرده تخم مرغ ۱ عدد
وانیل ۱ چهارم قاشق چای‌خوری
پودر هل ۱ دوم قاشق چای‌خوری
زعفران دم کرده غلیظ ۱ دوم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه حلوای سوهان

مواد لازم برای تهیه حلوای سوهان به شرح زیر است:

آرد گندم یا آرد سنگک ۱ و نیم پیمانه
شیر ۱ دوم پیمانه
روغن مایع ۳ چهارم پیمانه

مواد لازم برای تهیه شربت حلوا

مواد لازم برای تهیه شربت حلوا به شرح زیر است:

شکر ۱ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
گلاب اعلا ۱ چهارم پیمانه
پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم

مراحل تهیه تارت

طرز تهیه تارت شامل مراحل زیر است:

مرحله اول: ترکیب کره، پودر قند، زرده تخم مرغ و وانیل

برای تهیه تارت، کره را به صورت تکه‌های خرد شده داخل ظرفی بریزید. (کره را چند دقیقه زودتر از یخچال خارج کنید تا کمی نرم شود)

پودر قند الک شده را به کره اضافه کنید و با دور کند همزن بزنید تا پودر قند جذب کره شود.

بعد چند ثانیه با دور تند همزن برنید تا مواد باز و یکدست شود.

سپس زرده تخم مرغ، وانیل، پودر هل و زعفران دم کرده غلیظ را به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن در حد مخلوط و یکدست شدن هم بزنید و همزن برقی را کنار بگذارید.

مرحله دوم: تهیه خمیر تارت

آرد را روی مواد الک کنید و با نوک انگشت‌ها مواد را مخلوط کنید و به خورد هم بدهید تا به شکل خرده نان در بیاید.

بعد کم کم خمیر را جمع کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید و به دست تمیز نچسبد.

توجه کنید که اگر بعد از اضافه کردن ۲۰۰ گرم آرد خمیر باز هم چسبنده بود می‌توانید خیلی کم آرد اضافه کنید تا چسبندگی خمیر گرفته شود.

نکته مهم در تهیه خمیر تارت استفاده از نوک انگشت‌ها برای مخلوط کردن مواد است. به هیچ عنوان نباید از کف دست برای جمع کردن خمیر استفاده کنید؛ چون حرارت کف دست باعث گرم شدن خمیر و به روغن افتادن آن می‌شود.

همچنین نباید خمیر تارت را بیش اندازه ورز بدهید، وگرنه به روغن می‌افتد. اگر خمیر به روغن بیفتد تارت‌ها بعد از پخت سفت و خشک می‌شوند و ممکن است داخل قالب شکل خود را از دست بدهند و کوچک‌تر شوند.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   شیوع یک بیماری کشنده در آفریقا خبرساز شد!

خمیر به دست آمده را داخل نایلون فریزر قرار داده و حدود نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت انگور خانگی

مرحله سوم: پهن کردن خمیر در قالب

به دو صورت می‌توانید خمیر را داخل قالب تارت پهن کنید.

به اندازه فندق درشت از خمیر بردارید و داخل قالب تارت قرار دهید. با نوک انگشت‌ها خمیر را داخل قالب پهن کنید و اضافات خمیر را از کناره‌های قالب خارج کنید.

دقت کنید که ضخامت خمیر در همه جای قالب یکسان باشد.

در روش دوم خمیر استراحت کرده را ما بین دو کاغذ روغنی با وردنه به ضخامت چند میلی باز کنید و بعد با کاتر گرد دالبر یا ساده قالب بزنید.

خمیرهای قالب زده را از کاغذ روغنی جدا کنید و روی قالب تارت قرار دهید. بعد به کمک دسته وردنه خمیر را داخل قالب تارت قرار دهید و فیکس کنید.

اگر قالب تارت کوچک نداشتید می‌توانید از قالب مافین کوچک هم استفاده کنید. اگر کلا به قالب دسترسی ندارید می‌توانید خمیر را با کاتر دلخواه دالبر یا ساده قالب بزنید و روی کاغذ روغنی بچینید و به همان صورت بپزید.

بعد از اینکه همه خمیر را داخل قالب‌ها پهن کردید با یک چنگال کف خمیر را از چند جا سوراخ کنید تا خمیر داخل فر پف نکند.

مرحله چهارم: پخت خمیر تارت

قالب‌های آماده شده را به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کنند.

بعد داخل فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده در طبقه وسط و به مدت تقریبی یک ربع تا بیست دقیقه بپزید. زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است.

وقتی خمیر تارت طلایی شد می‌توانید از فر خارج کنید. بعد از خارج کردن قالب‌ها از فر اجازه دهید آن‌ها کاملا خنک شوند. به هیچ وجه سعی نکنید تارت‌ها را وقتی که گرم هستند از قالب خارج کنید؛ چون خرد می‌شوند و می‌شکنند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت موز و شکلات

مرحله پنجم: جدا کردن تارت از قالب

بعد از خنک شدن کامل، قالب‌های تارت را بردارید و با دست کمی از دو طرف فشار وارد کنید تا از قالب جدا شود.

قالب تارت به هیچ عنوان احتیاج به چرب کردن ندارد چون داخل خمیر مقدار زیادی کره استفاده شده و به راحتی از قالب جدا می‌شود.

تارت‌های آماده را تا چند روز می‌توانید نگهداری کنید و برای مراسم و مهمانی‌ها مورد استفاده قرار دهید.

بعد از آماده کردن تارت‌ها نوبت به تهیه حلوا می‌رسد. برای داخل تارت از انواع حلواهای دلخواه می‌توانید استفاده کنید. حتی می‌توانید داخل تارت‌ها به جای حلوا توپک خرما قرار دهید.

مراحل تهیه تارت

مراحل تهیه حلوای سوهان

در اینجا برای داخل تارت از حلوای سوهان استفاده شده که بسیار خوش طعم و خوش رنگ است.

  • حلوای سوهان به جای آب با شیر تهیه می‌شود.
  • مواد اولیه و نوع تهیه حلوا باعث می‌شود در نهایت طعمی مشابه سوهان داشته باشید.
  • نکته بسیار مهم تهیه این حلوا هم زدن مداوم و حرارت کم است.
افزایش آگاهی و اطلاعات:   تب دنگی اولین فوتی را در این شهر گرفت!

مرحله ششم: تهیه شربت

برای تهیه حلوای سوهان اول باید شربت حلوا را آماده کنید. برای تهیه شربت، شکر را داخل ظرفی بریزید و شیر را به آن اضافه کنید.

سپس گلاب، پودر هل و زعفران دم کرده غلیظ را به ترکیب فوق اضافه کنید.

مواد را روی حرارت کم قرار دهید و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا جایی که ذرات شکر کاملا داخل شربت حل شوند.

بعد حرارت را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا در دمای محیط خنک شود.

در طول تهیه شربت شیر به هیچ عنوان نباید به جوش بیاید و باید تا قبل از جوشیدن شیر ذرات شکر را با هم زدن روی حرارت ملایم حل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای خرمالو

مرحله هفتم: مخلوط کردن آرد با شیر

برای تهیه حلوا، آرد گندم را داخل تابه الک کنید و روغن مایع را به آن اضافه و مخلوط کنید.

بعد شیر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد مخلوط شوند. سپس تابه را روی حرارت ملایم و کم قرار دهید و به صورت مداوم مواد را هم بزنید.

مهم‌ترین نکته در تهیه حلوا هم زدن مداوم است؛ چون اگر حلوا را به حال خودش بگذارید گلوله می‌شود. همچنین حرارت باید کاملا ملایم باشد. 

با هم زدن مداوم روی حرارت کم کم حلوا یکدست می‌شود. به همزدن ادامه دهید تا با تبخیر شیر حلوا کم کم روان‌تر شود.

روان و رقیق شدن حلوا به مرور اتفاق می‌افتد و باید آن‌قدر روی حرارت کم هم بزنید تا در نهایت حلوا کاملا رقیق و روان شود.

این مرحله بسته به قدرت شعله و بزرگی و کوچکی آن و همچنین جنس تابه ممکن است یک ساعت و یا بیشتر طول بکشد.

وقتی حلوا کاملا روان شد یک ربع دیگر مواد را هم بزنید تا رنگ مواد تغییر کند و به رنگ سوهان در بیاید.

مرحله هشتم: اضافه کردن شربت به حلوا

وقتی حلوا خوشرنگ شد و به رنگ سوهان در آمد حرارت را خاموش کنید و شربت را به صورت کم کم و هر بار با یک ملاقه به حلوا اضافه کنید.

بعد از اضافه کردن شربت حلوا را کاملا مخلوط کنید تا شربت به خوبی جذب حلوا شود.

مجددا شربت اضافه کنید و به خورد حلوا بدهید. توجه کنید که اضافه کردن شربت با حرارت خاموش انجام می‌شود. وقتی حلوا کم کم به لطافت و شیرینی کافی رسید آن را با تکان دادن تابه داخل دست به سمت طرفین قنداق پیچ کنید.

برای استفاده از حلوا داخل قیف می‌توانید حلوا را کمی لطیف‌تر و با غلظت کمتر آماده کنید و شربت بیشتری به آن اضافه کنید تا حلوا کمی از حالت عادی لطیف‌تر باشد و به راحتی از قیف رد شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای کدو حلوایی با شیره انگور

مرحله نهم تزیین و سرو کردن

حلوای سوهان آماده است. برای قرار دادن حلوا داخل تارت‌ها ماسوره دلخواه را داخل قیف یکبار مصرف قرار دهید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه؛ شاهکار آشپزی ایرانی-بپز نپز

حلوا را داخل قیف بریزید و بعد با کمک قیف حلوا را داخل تارت‌ها به اندازه دلخواه پایپ کنید.

بعد از آماده شدن همه تارت‌ها می‌توانید برای تزئین روی حلوا پسته خرد شده یا پودر گل محمدی بپاشید و یا با غنچه گل محمدی تزئین کنید.

نکات مهم در خصوص تهیه تارت حلوا

نکات مهم در خصوص تهیه تارت حلوا

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه تارت حلوا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای عطر و طعم عالی بهتر است که از پودر هل تازه برای حلوا استفاده کنید. برای این کار هل سبز را داخل دستگاه آسیاب بریزید و کاملا پودر کنید. بعد الک کنید و داخل حلوا استفاده کنید.
  • می‌توانید خمیر تارت آماده شده را تا چند روز در یخچال داخل زیپ کیپ نگه‌داری کنید و کمی قبل از استفاده از یخچال خارج کنید تا نرم شود.
  • اگر از یک قالب بزرگ برای تارت استفاده می‌کنید زمان پخت بیشتر می‌شود و هر چه اندازه قالب کوچک‌تر باشد زمان پخت کمتر می‌شود.
  • اگر پودر قند نداشتید می‌توانید شکر را آسیاب و الک کنید و داخل مواد استفاده کنید.
  • چون داخل خمیر تارت مقدار قابل توجهی کره استفاده شده بعد از قرار گرفتن داخل یخچال خمیر تارت سفت‌تر می‌شود؛ بنابراین کمی قبل از سرو از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
  • اگر حلوای شما به دلیل اضافه کردن بیش از حد شربت شل شد می‌توانید مجددا آن روی حرارت قرار داده و تفت دهید تا حلوا جمع شود.
  • به جای استفاده از پودر هل می‌توانید هل ساییده شده را با مقداری آب جوش دم کنید و بعد صاف کرده و داخل شربت استفاده کنید.
  • یکی از نکات خیلی کلیدی برای داشتن یک حلوای با کیفیت و خوش طعم، زمان و دقت لازم در تفت دادن آرد است. هر چقدر زمان بیشتر و با حرارت ملایم برای حلوا صرف شود حلوای بهتری خواهید داشت.
  • حتما باید موقع تفت دادن آرد آن را مرتب هم بزنید تا به صورت یکنواخت و یکسان بو داده شود.
  •  الک کردن آرد قبل از تفت دادن نقش مهمی در کیفیت حلوا دارد.

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه تارت حلوا را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این دسر خوشمزه را در خانه برای مراسم‌هایتان تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن نهایت لذت را ببرید.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *