آش ماسوا از غذاهای بومی دزفول – خوزستان و نیز بروجرد -لرستان می باشد که هم طعم دلچسب داشته و هم مقوی است. تنوع آش ها زیاد است و از آش رشته که ساده ترین و پرکاربردترین آش به شمار می رود تا سایر آش ها همچون آش کشک، آش ترخینه، آش شوله قلمکار، آش جو، آش گوجه فرنگی، آش ترش، آش شوربا، آش انار و …. و همچنین آش ماسوا را شامل می شود. در این مطلب مصمم شدیم تا شما را با طرز تهیه آش ماسوا آشنا کنیم.

آش ماسوا یا همان ماسوعا و یا ماسن عبا به مفهوم آش با ماست است که در لهجه کرد و لر ماسوا گفته می گردد. البته که اصالت این غذای ایرانی خوشمزه لرستان و بروجرد است ولی در سایر نقاط کشور به خصوص استان و شهرهای مجاور نیز تهیه می گردد و تنها تفاوت هایی جزئی در رسپی آنها وجود دارد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه؛ شاهکار آشپزی ایرانی-بپز نپز

آشنایی با رسپی آش ماسوا

مواد لازم

  • نیم کیلو کشک
  • نیم کیلو اسفناج
  • دو عدد پیاز
  • سه چهارم بلغور گندم
  • یک سوم پیمانه لوبیا سفید
  • یک سوم پیمانه نخود
  • اندازه نیاز زردچوبه
  • اندازه نیاز فلفل سیاه و نمک

آموزش طرز تهیه آش ماسوا یک آش ساده و خوشمزه

در مرحله اول حبوبات، یعنی لوبیا و نخود را از شب پیش بخیسانید و چند مرتبه آب آن را عوض نمایید. داخل یک قابلمه با مقداری آب بر روی حرارت قرار دهید تا به خوبی پخته شود. جهت تسریع و آسان تر شدن عمل پخته شدن داخل زودپز بپزید.

آشنایی با طرز تهیه آش ماسوا

سپس بلغور گندم را هم که کمی خیسانده اید، با مقداری آب درون قابلمه ای ریخته و شعله را بیشتر کنید تا بجوشد. وقتی جوشید، نوبت به خرد کردن اسفناج ها می رسد، آنها را نیز به این مواد بیفزایید و درب ظرف را بر روی آن اما نه به طور کامل بگذارید و زمان بدهید تا به خوبی پخته گردد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه گاناش کاراملی سس خوشمزه و خوش طعم برای انواع کیک-مجله بپز نپز

حالا در این مرحله حبوبات را که پخته شده اند، به قابلمه آش افزوده و زمان دهید تا آش جا افتاده و آماده گردد. هر دو عدد پیاز را پوست گرفته و به شکل خلالی ریز خرد کرده و درون تابه ای همراه روغن داغ و زردچوبه تفت بدهید تا سبک شده و به رنگ طلایی درآید و در نهایت به قابلمه آش بریزید.

دستور پخت آش ماسوا

 ادویه های آش یعنی مقداری فلفل سیاه و نمک را بیفزایید و نعنا داغ را اضافه کنید. در آخرین قسمت هم کشک را در یک ظرف بریزید و مقداری بهم زده و به قابلمه آش بیفزایید و دوباره کمی بچشید، در صورت کم بودن نمک و نیاز به افزودن آن، مقداری نمک بزنید. این آش خوشمزه به همین آسانی تهیه شد می توانید با نعنا و پیازداغ سرو نمایید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   آب خیارشور را دور نریزید، با آن ترشی درست کنید-بپز نپز

روش تهیه آش ماسوا با طعمی عالی

آش ماسوا یکی از آش های خوشمزه با رسپی آسان و سریع است که می توانید آن را رد فصل زمستان و سرما در خانه تهیه کرده و از میل کردن آن همراه خانواده لذت ببرید. این آش لذیذ برای میزبانی در عصرانه نیز ایده آل است. شاید جالب باشد بدانید که آش ماسوا تنها تفاوتش با آش ماست و آش دوغ، استفاده از کشک در آن می باشد.

منبع : آرگا



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *