آش ماسوا یا همان ماسوعا و یا ماسن عبا به مفهوم آش با ماست است که در لهجه کرد و لر ماسوا گفته می گردد. البته که اصالت این غذای ایرانی خوشمزه لرستان و بروجرد است ولی در سایر نقاط کشور به خصوص استان و شهرهای مجاور نیز تهیه می گردد و تنها تفاوت هایی جزئی در رسپی آنها وجود دارد.
مواد لازم
- نیم کیلو کشک
- نیم کیلو اسفناج
- دو عدد پیاز
- سه چهارم بلغور گندم
- یک سوم پیمانه لوبیا سفید
- یک سوم پیمانه نخود
- اندازه نیاز زردچوبه
- اندازه نیاز فلفل سیاه و نمک
آموزش طرز تهیه آش ماسوا یک آش ساده و خوشمزه
در مرحله اول حبوبات، یعنی لوبیا و نخود را از شب پیش بخیسانید و چند مرتبه آب آن را عوض نمایید. داخل یک قابلمه با مقداری آب بر روی حرارت قرار دهید تا به خوبی پخته شود. جهت تسریع و آسان تر شدن عمل پخته شدن داخل زودپز بپزید.
سپس بلغور گندم را هم که کمی خیسانده اید، با مقداری آب درون قابلمه ای ریخته و شعله را بیشتر کنید تا بجوشد. وقتی جوشید، نوبت به خرد کردن اسفناج ها می رسد، آنها را نیز به این مواد بیفزایید و درب ظرف را بر روی آن اما نه به طور کامل بگذارید و زمان بدهید تا به خوبی پخته گردد.
حالا در این مرحله حبوبات را که پخته شده اند، به قابلمه آش افزوده و زمان دهید تا آش جا افتاده و آماده گردد. هر دو عدد پیاز را پوست گرفته و به شکل خلالی ریز خرد کرده و درون تابه ای همراه روغن داغ و زردچوبه تفت بدهید تا سبک شده و به رنگ طلایی درآید و در نهایت به قابلمه آش بریزید.
ادویه های آش یعنی مقداری فلفل سیاه و نمک را بیفزایید و نعنا داغ را اضافه کنید. در آخرین قسمت هم کشک را در یک ظرف بریزید و مقداری بهم زده و به قابلمه آش بیفزایید و دوباره کمی بچشید، در صورت کم بودن نمک و نیاز به افزودن آن، مقداری نمک بزنید. این آش خوشمزه به همین آسانی تهیه شد می توانید با نعنا و پیازداغ سرو نمایید.
آش ماسوا یکی از آش های خوشمزه با رسپی آسان و سریع است که می توانید آن را رد فصل زمستان و سرما در خانه تهیه کرده و از میل کردن آن همراه خانواده لذت ببرید. این آش لذیذ برای میزبانی در عصرانه نیز ایده آل است. شاید جالب باشد بدانید که آش ماسوا تنها تفاوتش با آش ماست و آش دوغ، استفاده از کشک در آن می باشد.
منبع : آرگا