آیا تا به حال طعم اصیل آش ترش کردستانی را چشیدهاید؟ این آش خوشمزه و پرخاصیت، با ترکیبی بینظیر از حبوبات، سبزیجات و خشکبار تهیه میشود و طعمی ترش و دلچسب دارد. در این مطلب از مجله اکالا، شما را با طرز تهیه آش ترش به روش کردها آشنا خواهیم کرد.
برای تهیه این آش کردستانی ابتدا حبوبات را خیس کرده و بپزید، سپس خشکبارها و چغندر را اضافه کنید. پس از تهیه عصاره سماق، آن را به همراه اسفناج و رشته به آش بیفزایید. در نهایت پیاز داغ را به آش اضافه کرده و سرو کنید. مراحل تهیه این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه آش ترش
مواد لازم برای تهیه آش ترش به شرح زیر است:
نخود | ۱ پیمانه |
لوبیا | ۱ پیمانه |
چغندر | نیم کیلوگرم |
رشته آش | ۳۰۰ گرم |
اسفناج | ۱ کیلوگرم |
آلوی خشک شده | نصف پیمانه |
توت | نصف پیمانه |
گلابی خشک شده | نصف پیمانه |
برگه زردآلو | نصف پیمانه |
مویز | نصف پیمانه |
سماق | نیم کیلوگرم |
آب | به مقدار لازم |
سرکه | در صورت تمایل |
نمک، فلفل، زرد چوبه | به مقدار لازم |
پیاز | ۲ عدد |
مراحل تهیه آش ترش به روش کردها
- زمان پخت: ۲ الی ۳ ساعت
- مناسب برای: ۸ نفر
مرحله اول: پختن نخود
ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. بعد قابلمه مخصوص پختن آش را روی حرارت بگذارید و به مقدار کافی آب به همراه نخود را در قابلمه بریزید و اجازه دهید یک ساعت پخته شود.
مرحله دوم: اضافه کردن لوبیا و چغندر
سپس لوبیا را اضافه کنید و بعد از گذشت نیم ساعت چغندرها را که به شکل مربعهای کوچک خرد کردهاید به نخود و لوبیا اضافه کنید.
مرحله سوم: افزودن خشکبار
بعد از گذشت چند دقیقه خشکبارها از جمله آلوی خشک شده، برگه زردآلو، توت، مویز و گلابی خشک شده را به ترتیب و با فاصله زمانی کوتاه به مواد بیفزایید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ دیوران (چوربا) ترکیهای
مرحله چهارم: گرفتن عصاره سماق
سماق را درون ظرفی جداگانه با آب جوش روی حرارت بگذارید. بعد از گذشت نیم ساعت سماق را درون صافی بریزید و با کمک قاشق شروع به له کردن سماق کنید، تا عصارهی آن از صافی رد شود.
تفاله سماق را دور بریزید و عصاره آن را به عنوان چاشنی و یک مزه دهنده به آش اضافه کنید. این عصاره مزه ترش شدن را به آش هدیه میدهد.
نکته: کسانی که تمایل دارند مزه ترشی آش بیشتر باشد میتوانند مقداری سرکه به آن اضافه کنند.
مرحله پنجم: اضافه کردن اسفناج و رشته
اسفناجها را به تکههای کوچک خرد کنید و به همراه رشته آش به مواد اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اسفناج با ماست موسیر
مرحله ششم: سرو کردن
پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و پس از گرفتن آب آن در ظرفی جداگانه درون روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به آش اضافه کنید.
در ادامه پس از گذشت نیم ساعت از زمان پخت، میتوانید آش را درون ظرفی بکشید و میل نمایید. آش ترش را میتوانید در وعده شام و ناهار سرو کنید.
نکات مهم در خصوص تهیه آش ترش
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه آش ترش اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- آش ترش را با آتش ملایم و مدت پخت آن هم طولانی باشد و مرتب هم بزنید تا تمام مواد آن با هم مخلوط شود.
- حبوبات به کار رفته در آش ترش حتما باید از شب قبل در آب خیسانده شود تا هم نفخ آن از بین برود و هم مزهی بهتری در آش داشته باشد.
- موقع پاک کردن اسفناج ساقههای آن را دور نریزید. با اضافه کردن ساقه ها به آش به لذیذتر و خوشمزه تر شدن آش کمک میکنید.
- آبی که برای تهیه آش ترش استفاده میکنید آب جوش باشد.
- آب پیاز خرد شده را قبل از سرخ شدن بگیرید چرا که باعث کاهش مصرف روغن در حین سرخ شدن خواهد شد.
- اگر چغندر خرد شده را جدا پختهاید، آب آن را به آش اضافه کنید چرا که باعث خوشمزهتر شدن مزه ی آش میشود.
- یکی از نشانههای آماده شدن آش ترش برای سرو این است که روی آن میبندد در این هنگام آش جا افتاده است.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه آش ترش را به روش کردها برایتان شرح دادیم. حالا که با طرز تهیه آش ترش کردستانی آشنا شدید، میتوانید این غذای خوشمزه و پرخاصیت را در خانه خود تهیه کرده و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.