زیتون به عنوان یکی از پرمصرفترین چاشنیها بعد از چیدن از درخت باید در فرایندی تلخزدایی شود. زیتون خام را نمیتوانید بلافاصله بعد از چیدن از درخت مصرف کنید بلکه باید آن را شور یا شیرین کنید تا طعم مطبوعی پیدا کند. در این مقاله از مجله اکالا، روش شور و شیرین کردن زیتون خام را آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
روش شور کردن زیتون خام
برای شور کردن زیتون خام یک روش قدیمی وجود دارد که بهترین نتیجه را میتوان از آن گرفت. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: زیتون را بشکنید
در مرحله اول زیتونها را در یک کاسه بزرگ بریزید و شاخه و برگهای اضافی آن را جدا کنید. سپس آن را بکوبید تا بشکند
مرحله دوم: زیتونها را بخیسانید
بعد از اینکه زیتونها شکسته شد، آنها را در یک ظرف درب دار بریزید و با آب پر کنید به طوری که میزان آب از سطح زیتونها بالاتر باشد. برای ۴ تا ۵ مرتبه هر روز آب زیتون را عوض کنید و این کار را برای ۲ روز انجام دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر پیاز بنفش
مرحله سوم: سنگ نمک اضافه کنید
در آخرین مرتبه عوض کردن آب باید به آن نمک اضافه کنید. برای هر ۱۰ کیلو زیتون باید نیم کیلو سنگ نمک اضافه کنید. بعد از ریختن نمک در ظرف زیتون، درب آن را ببندید و اجازه دهید تا یک هفته بماند. بعد از گذشت یک هفته زیتون شور آماده است.
روش شیرین کردن زیتون خام
برای شیرین کردن زیتون خام یک روش راحت وجود دارد. مقداری از زیتونهای شوری را که آماده کردید را در یک ظرف سفالی بریزید و به آن آب اضافه کنید. سپس یک عدد نارنج را از وسط نصف کنید و روی زیتونها قرار دهید. اجازه دهید زیتونها برای ۲ روز در این حالت بمانند و بعد آنها را مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیاز جعفری رستورانی
نکات تکمیلی برای شور و شیرین کردن زیتون خام:
- برای شور کردن زیتون نباید از نمک خوراکی یا نمک یددار استفاده کنید.
- میتوانید به جای شکوندن زیتون، آنها را با چاقو ۳ تا ۵ برش بزنید.
- برای شور کردن زیتون حتما از آب آشامیدنی تصفیه شده استفاده کنید.
- بهتر است برای آخرین باری که آب زیتون را عوض کردید، از آب جوشیده سرد استفاده کنید.
- برای طعمدار کردن زیتون شور میتوانید از ترکیب نعناع، آویشن، رزماری، شکر و سیر استفاده کنید.
- اگر زیتون بیش از اندازه در آب نمک بماند، ممکن است نرم شود.
در این مقاله از مجله اکالا، روش شور و شیرین کردن زیتون خام را آموزش دادیم. شما میتوانید با در نظر گرفتن روشهای گفته شده، زیتون خام خود را خوشطعم کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.