۰۷:۴۴ – ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
پایداری اشتغال و تربیت نیروی کار ماهر پاشنه آشیل بازار کار طی دو سه دهه گذشته بوده است.
بیتردید مهارتآموزی و تربیت نیروی انسانی ماهر نقش بیبدیلی در افزایش اشتغال و کاهش نیروی بیکار در کشور دارد چرا که بر اساس دادههای آماری، عمده افراد بیکار درکشور فاقد مهارت لازم و مورد نیاز بازار کار بودهاند.
امروزه آموزش فنیوحرفهای و مهارتآموزی بهعنوان آموزشهای فرا راهبردی برای توسعه پایدار محسوب میشود و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که این آموزشها میتواند موجب رشد و توانایی بیشتر برای اشتغال مفید باشد و فرد را برای محیط کار و تغییرات فناوری سازگار کند و بهعنوان روشی برای کاهش فقر، جنبهای از یادگیری مادامالعمر، ابزار آمادگی در حوزههای حرفهای و مشارکت موثر در دنیای کار و بخش اساسی و لاینفک آموزش عمومی شناخته میشود.
در این زمینه مهرداد عظیمی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در تمام مراکز استان و در تمام شهرستانها زیرساختهای آموزشی مهارتی وجود دارد.
وی گفت: در کنار مراکز دولتی، حدود ۴ هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی در کشور وجود دارد که حدود ۴ هزار و ۸۰۰ مربی متعهد و متخصص در بخش دولتی به جامعه هدف آموزش مهارتی میدهند.
عظیمی گفت: در حوزه آموزش مهارت در سه سال گذشته بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دوره آموزش مهارت گذراندند که نسبت مدت مشابه گذشته، در این بخش ۳۲ درصد رشد داشته است و در موضوع صدور مجوزهای آموزشگاههای آزاد، درحال حاضر با فعالیت ثبت ۳۶ هزار آموزشگاه آزاد، هزار و ۱۹۴ درصد در این بخش ما رشد واگذاری امر به مردم را داشتیم.
عظیمی گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از مأموریت سازمان فنی و حرفهای را مردم و بخش خصوصی انجام میدهند. تقریباً ۸۰ درصد از فعالیتهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای، منجر به اشتغال میشود.
وی گفت: آموزشهای مهارتی را به ۱۹ گروه هدف جامعه یعنی تمام مردم و تمام حوزههای هدف کشور را شامل میشود. چتر آموزش مهارت کشور در بخش دولتی تمام مراکز استان و تمام شهرستانها را هم شامل میشود.
خبرنگار: حسین قربانی