تجربه زخمی شدن و بریدگی بخشی از بدن در زندگی تمام افراد وجود دارد، بریدگی نوعی جراحت در سطح پوست می باشد و معمولا باعث خونریزی خارجی می شود. در صورت عدم درمان صحیح زخم ها می توانند، سریعا آلوده و عفونی شوند و میکروب ها به لایه های عمیق تر پوست نفوذ پیدا کنند. به همین جهت توصیه می شود، روی زخم تمیز و پوشیده باشد و با پوششی ثابت گرفته شود. آشنایی با نحوه صحیح درمان زخم بریدگی در پیشگیری از چنین عوارضی ضروری می باشد.

عدم مراقبت صحیح از عضو آسیب دیده می تواند، مشکل به وجود آمده را حادتر نماید، بنابراین باید مناسب ترین درمان صورت بگیرد، تا از وخیم تر شدن مسئله پیشگیری شود.

روش های درمان بریدگی

درمان زخم بریدگی

درمان زخم روند چند مرحله ای و پیچیده ای را شامل می شود، این فرایند در حفظ عملکرد محافظتی پوست اهمیت بسیاری دارد، همچنین بیماری های مختلف می توانند، درمان زخم را تحت تاثیر قرار دهند و منجر به بروز زخم های مزمن و غیر قابل التیام شوند.

بهبود یافتن یک زخم سطحی نیازمند عملکرد همزمان عوامل متعددی می باشد. بافت پوست بعد از زخم شدن ممکن است، استحکام پیشین خود را نداشته باشد، بنابراین در صورتی که زخم چندین مرحله از ترمیم را به درستی پشت سر نگذارد، احتمال دارد، به زخم مزمن غیر قابل التیام تبدیل شود.

پوشاندن درست زخم به کنترل خونریزی، جلوگیری از ورود آلودگی و جذب خون و ترشحات زخم کمک می کند و منجر به التیام یافتن سریعتر زخم می شود. زخم های بریدگی معمولا با لبه های صاف شبیه به بریدگی جراحی یا با لبه کاغذ می باشند و این نوع از زخم سوزش زیادی دارد و شدت خونریزی در بریدگی به عمق بریدگی، محل و اندازه زخم بستگی خواهد داشت.

درمان زخم چاقو

برای درمان زخم بریدگی با چاقو، ابتدایی ترین قدم باید انجام کمک های اولیه باشد، پس از این که زخم در برابر نفوذ باکتری ها مقاوم شد و خونریزی متوقف شد، برای درمان باید به کلینیک های درمان زخم مراجعه شود. مهم ترین نکته در مراقبت از زخم تمیز کردن محل زخم می باشد. برای تمیز نمودن محل زخم ابتدا نواحی پیرامون زخم را با آب و صابون بشویید. خون خشک شده در این قسمت ها با پراکسید هیدروژن رقیق شده تمیز می شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه ساندویچ مرغ و اسفناج؛ طعمی که زیر زبانتان آب می‌شود-بپز نپز

درمان بریدگی دست با چاقو

بریدگی زمانی اتفاق می افتد، که پوست به شکلی اتفاقی به دو نیم شکافته می شود. معمولا بیشترین بریدگی بر روی دست ایجاد می شود. در صورت عدم درمان صحیح ممکن است، عفونت جدی روی دهد. پس از ایجاد بریدگی باید فورا کمک های اولیه انجام شود. برای اقدام ابتدا باید عمق برش تخمین زده شود و بر اساس آن درمان صورت بگیرد.

درمان زخم بریدگی در بیمارستان

زخم های ناشی از بریدگی می توانند به شکل آسیب سطحی به پوست و یا به شکل بریدگی عمیق در پوست ایجاد شوند. چنانچه وضعیت بریدگی جدی باشد و منجر به باز شدن بیش از اندازه پوست شده باشد، مراجعه به کلینیک قبل از هر نوع مداخله ای امری ضروری تلقی می شود.

بریدگی عمیق

در صورت بروز بریدگی عمیق نواحی آسیب دیده باید با آب فراوان شسته شود. در چنین مواقعی نباید از مواد دارای الکل در ناحیه بریده شده استفاده شود، چنانچه نمی توانید، خونریزی نواحی بریده شده را متوقف کنید. فورا به نزدیک ترین مراکز درمانی خود مراجعه فرمایید و دست خود را در سطح قلب نگه دارید. از پراکسید هیدروژن و تنتور ید مستقیما بر روی زخم استفاده نکنید.

کمک های اولیه بریدگی

در صورت بریدگی های عمیق با چاقو باید برخی از کمک های اولیه لحاظ شود، که در ادامه لیست وار ذکر شده اند.

  • از دستکاری زخم پرهیز شود
  • اجسام خارجی گیر کرده در زخم برداشته نشود
  • وجود خونریزی در زخم متوقف شود
  • زخم با استفاده از دستمال تمیز و استریل پوشانده شود
  • بانداژ روی زخم گذاشته شود

پانسمان کردن

برای درمان زخم بریدگی لازم است، به صحیح ترین شکل پانسمان صورت بگیرد. برای پانسمان رعایت مراحلی که در ادامه ذکر می شود را مد نظر قرار دهید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   با این ترفندها ماندگاری رنگ مو را بیشتر کنید

در اولین مرحله برای بند آوردن خونریزی، لبه های زخم را به یکدیگر نزدیک کنید و با استفاده از گاز استریل یا دستمال تمیز و ایجاد فشار خونریزی را کنترل کنید. پس از کنترل خونریزی پیرامون زخم را با کمک پنبه آغشته به محلول ضدعفونی کننده از داخل به خارج تمیز کنید. به یاد داشته باشید، با تمیز کردن زخم با روش عکس یعنی از بیرون به داخل موجب نفوذ آلودگی اطراف زخم به داخل زخم می شوید و ممکن است عفونت ایجاد شود.

در مرحله بعد پس از ضدعفونی کامل زخم، با استفاده از یک قطعه گاز استریل روی زخم را بپوشانید، به شکلی که روی زخم و اطراف آن کاملا پوشیده شود. پانسمان باید روی زخم قرار داشته باشد و از جا به جا کردن آن پرهیز شود. در صورتی که پانسمان جا به جا شد، باید به تعویض آن اقدام کنید، زیرا حرکت پانسمان به اطراف ممکن است، میکروب های سطح پوست را به سمت زخم هدایت کند.

روش پانسمان جهت درمان زخم بریدگی

چنانچه خون به پانسمان نفوذ کرد، نباید پوشش روی زخم برداشته شود، برای بند آوردن خونریزی، از گاز یا دستمال بیشتر روی پوشش قبلی زخم استفاده کنید. هرچند می توانید، از پنبه برای کنترل موقت خونریزی استفاده کنید، اما این روش در طولانی مدت مناسب نمی باشد و ممکن است، رشته های پنبه در هنگام جدا کردن آن از زخم به محل بریده شده آسیب وارد کند.

برای درمان زخم بریدگی باید گاز استریل را در چهار طرف زخم با چسب روی پوست ثابت کنید و از بانداژ برای پانسمان استفاده شود، تعویض پانسمان باید هر روز انجام بگیرد، البته در صورت مرطوب یا کثیف شدن زمان تعویض پانسمان را زودتر انجام دهید. از کندن دلمه زخم پرهیز شود، زیرا این کار ترمیم را مختل می کند و احتمال عفونت وجود دارد.

علائم خطرناک

در صورت بروز هر یک از نشانه هایی که در ادامه ذکر می شود، باید فورا به پزشک مراجعه شود، زیرا این علائم می توانند، خطر آفرین باشند.

  • درد شدید در محل زخم
  • وجود درد و قرمزی در محل زخم
  • ترشح چرک از زخم
  • خونریزی از محل استامپ
  • تب و لرز
  • بی اشتها شدن
افزایش آگاهی و اطلاعات:   خوراکی‌هایی که نمی‌گذارند سرطان سینه بگیرید

ویتامین

ویتامین های موثری وجود دارند، که می توانند، در درمان زخم بریدگی مورد استفاده قرار بگیرند، تا روند درمان سرعت یابد، از جمله این ویتامین ها، باید به ویتامین A اشاره کرد، که در نعناع، جعفری، هویج، اسفناج و سیب زمین شیرین وجود دارد. ویتامین بعدی ویتامین  B کمپلکس می باشد و در خوراکی هایی چون گوشت، لبنیات، سبزیجات و ماهی وجود دارد. ویتامین C  نیز در تسریع روند درمان موثر است و در سبزیجاتی چون جعفری، گل کلم، فلفل سبز، پاپریکا و گوجه فرنگی یافت می شود.

ویتامین های موثر برای زخم های بریدگی

نکته

بهتر است، از نفوذ بتادین به درون زخم پیشگیری شود، زیرا بتادین حاوی ید می باشد و خاصیت خورندگی دارد، همین امر ممکن است، موجب بروز حساسیت در فرد شود. همچنین بتادین تنها در صورتی تاثیر دارد، که روی پوست خشک شود، همچنین اگر امکان دسترسی به محلول های ضدعفونی کننده وجود نداشته باشد، برای تمیز کردن زخم باید از آب و صابون استفاده شود. بدون تجویز پزشک نباید از آنتی بیوتیک ها استفاده کنید.

بریدگی های عمیق و خونریزی شدید، که در آن دو لبه های زخم به یکدیگر نرسند، به بخیه زدن در بیمارستان نیاز دارند. برای درمان برخی از زخم ها پزشک استفاده از وکیوم تراپی را پیشنهاد می کند، در این صورت آشنایی با این امر که وکیوم تراپی زخم چیست و چه کاربرد هایی دارد، بسیار مفید خواهد بود.

منبع : آرگا

برچسب :



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *