جنگ روانی گسترده علیه ساکنان غزه از مهمترین تاکتیکهای رژیم صهیونیستی در جنگ پنج ماه گذشته علیه این منطقه تحت محاصره بوده است.
رژیم صهیونیستی طی پنج ماه گذشته از طریق ارتکاب انواع جنایتها بیش از ۳۰ هزار فلسطینی را قتلعام کرد؛ حدود ۸۰ درصد جمعیت غزه را به آوارگی اجباری دچار ساخت؛ و بیش از ۵۰ درصد زیرساختهای غزه را تخریب کرد؛ این رژیم همزمان جنگ روانی را با هدف اعمال فشار بر ساکنان غزه، در دستور کار خود داشت و به اشکال مختلف اجرا کرد.
جنگ روانی رژیم صهیونیستی علیه غزه طی ماههای گذشته در اشکال مختلف اجرا شد؛ پخش تبلیغات ضد مقاومت فلسطین از طریق پهپادهای مجهز به بلندگو، پخش اعلامیهها برای ترساندن فلسطینیها و سوق دادن آنها به فرار از خانههایشان از طریق هواپیماها، تماسهای تهدیدآمیز تلفنی با فلسطینیها و استفاده از تلههای انفجاری برای فریب مردم گرسنه غزه از روشهای مختلف جنگ روانی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه بودند.
رژیم صهیونیستی همچنین اقدام به راهاندازی روزنامه جدیدی با نام الواقع کرد تا به زعم خود بیاعتمادی به مقامهای غزه را در میان ساکنان این منطقه رقم بزند؛ این روزنامه که با پهپاد در مناطق مختلف غزه پخش میشود، بر خروج ساکنان منطقه از خانههای خود تاکید دارند.
ساکنان غزه میگویند که این جنگ روانی که رژیم صهیونیستی علیه آنها به راه انداخته، دربردارنده دروغهای این رژیم است؛ بهعنوان مثال، در یکی از شمارههای این روزنامه تاکید شده بود زنان غزه میتوانند سبب پایان یافتن جنگ در این منطقه شوند؛ این در حالی است که رژیم صهیونیستی در جنگ جاری بیش از ۸ هزار زن ساکن این منطقه را به شهادت رسانده است.
ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره مذاکره برای برقراری آتشبس قریبالوقوع و کارشکنی در مسیرهای جدی منتهی به این امر، جلوه دیگری از جنگ روانی رژیم یاد شده در قبال مردم غزه است.
ناهماهنگی در رویکرد رژیم صهیونیستی در قبال جنگ غزه نشاندهنده پیچیدگیهای ژئوپلتیکی و داخلی گستردهای است که مدتها است بهعنوان مشخصه روابط رژیم صهیونیستی با مقاومت فلسطین مشاهده میشود؛ این مشخصه پس از پیروزی جنبش مقاومتی حماس در انتخابات ۲۰۱۶ بیشتر آشکار شد و دشواریهای پیمودن مسیرهای منتهی به حلوفصل درگیریهای بالقوه آزاردهندهتر ساخت.
رژیم صهیونیستی به دلیل نگرانی شدید از هزینههای امنیتی، اجتماعی و سیاسی تبادل زندانیان براساس تجربههای پیشین خود قصد دارد تا زندانیان صهیونیست در دست مقاومت فلسطین را از طریق تشدید اقدام نظامی و نه گام برداشتن در مسیر مذاکره آزاد کند.
آمریکا نیز از استراتژی رژیم صهیونیستی برای کاهش پویاییهای منطقهای گسترده جنبش مقاومتی فلسطین بهویژه حماس حمایت میکند و به جنگ روانی از طریق اظهارنظر و ارائه گزارشهای بیاساس درباره توافق آتشبس دامن میزند.
این همکاری آمریکا و رژیم صهیونیستی در حالی رخ میدهد که بحران غزه در حال عمیقتر شدن است و مذاکرات آتشبس ضروریتر از هر زمان دیگری به نظر میرسد؛ گزارش سازمانها و نهادهای بینالمللی حقوق بشری نشانمیدهند که وخامت اوضاع انسانی در این منطقه تشدید شده و انتظار میرود به وقوع رویدادهای مرگباری مانند شیوع بیماریهای عفونی دامن بزند.
تهدید حمله قریبالوقوع رژیم صهیونیستی به غزه در روزهای پیش از فرا رسیدن ماه رمضان که شدت فاجعه انسانی را در این منطقه تشدید میکند، با هدف احتمالی تحت فشار قرار دادن مقاومت فلسطین برای گرفتن امتیاز انجام میشود؛ در عین حال، اطلاعات گمراهکننده و نشتهای رسانهای، از جمله گزارش رویترز از پیشنویس پیشنهاد آتشبس – که حماس درستی آن را مورد بحث قرار داده است – برای دستکاری احساسات عمومی بهویژه در غزه و جنگ روانی استفاده میشود.
مثال دیگر بیانیه پیش از موعد جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا درباره احتمال اعلام آتشبس طی چند روز آینده است؛ این در حالی است که حماس میگوید که هنوز مسائل مهمی باقی ماندهاند.
جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در میان سیل اطلاعات نادرست و جنگ روانی ادامه دارد؛ چراکه این رژیم نتوانسته است به اهداف ادعایی خود در میدان نبرد دست یابد و از این رو تلاش دارد تا با تشدید بحرانهای بشردوستانه و جنگ روانی به اهداف خود دست یابد.
منبع: میزان