ترشه کباب گیلانی اونقدر پرطرفدار و خوشمزس که نیازی به توصیف نداره. وقتی که مرغ داره پخته میشه یکم آبغوره تازه و ترش روش بریزین ترشی طوری به خورد مرغ میره که هرگز از خوردنش پشیمون نمیشین. تازه اضافه کردن سیبزمینی، بادمجان و گوجهفرنگی روی این غذا باعث میشه، یه ترکیب رنگ جذاب روی سفرهتون ایجاد بشه. از دستش ندین!
مواد اولیه ترش کباب
گوجه فرنگی
1 عدد متوسط
نمک
1 قاشق مرباخوری
گوشت سینه مرغ (بدون استخوان)
250 گرم
آبغوره
یکسوم پیمانه
زردچوبه (در صورت تمایل)
1 قاشق چایخوری
پیاز (در صورت تمایل)
1 عدد متوسط
فلفل سیاه
نصف قاشق چایخوری
آب
به میزان لازم
رب گوجه فرنگی (در صورت تمایل)
1 قاشق غذاخوری
روغن مایع
یکچهارم پیمانه
سیب زمینی
1 عدد متوسط
بادمجان
1 عدد متوسط
طرز تهیه ترشهکباب
مرحله 1
- گوشت مرغ را خرد کنید.
- گوجه، بادمجان، مرغ و سیب زمینی را بشویید.
- بادمجان و سیب زمینی را پوست بگیرید.
- بادمجان را ورقهای برش بزنید.
- سیب زمینی را خلالی خرد کنید.
- گوجه را چهار قاچ یا هر شکل دلخواه دیگری خرد کنید.
- در صورتی که تمایل به استفاده از پیاز دارید، آن را بشویید و پوست بگیریید، سپس نگینی خرد کنید.
روش اول
مرحله 1
پیاز را در کمی روغن تفت داده و به آن نمک، فلفل و رب گوجه اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
مرحله 2
حالا سینه مرغ را اضافه کرده و تفت دهید؛ سپس آبغوره و آب اضافه کنید و درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ مغز پخت شود.
مرحله 3
در این فاصله سیب زمینی، گوجه و بادمجان را جداگانه سرخ کرده و کنار بگذارید.
مرحله 4
وقتی آب مرغ کم شد، غذا را در ظرف بکشید و با سیب زمینی، گوجه و بادمجان سرخ شده تزیین کنید.
روش دوم
مرحله 1
ابتدا سیب زمینی، بادمجان و گوجه را جداگانه سرخ کرده و کنار بگذارید.
مرحله 2
مرغ را با کمی نمک و فلفل در مقداری آب، رب گوجه و آبغوره بجوشانید؛ پس از پخت آن را آبکش کرده و سرخ کنید.
مرحله 3
مرغ را در ظرفی کشیده و با سیب زمینی، بادمجان و گوجه سرو کنید.
نوش جان!
نکتهها
- برای چشیدن طعم اصیل این خورش میتوانید به جای سینه مرغ خرد شده از یک مرغ محلی کوچک استفاده کرده و آن را به ابعاد دلخواه خرد کنید.
- در صورت استفاده از مرغ محلی زمان پخت کمی بیشتر خواهد شد.
- میزان روغن، نمک، ادویه جات و چاشنی ها، برای حفظ سلامتی شما به صورت استاندارد تعریف شده اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- در مناطق مختلف برخی در این غذا از پیاز، سیر، رب گوجه، رب انار ترش و زردچوبه هم استفاده می کنند.
- در صورتی که تمایل به استفاده از رب انار و زردچوبه دارید همزمان با رب گوجه و باقی ادویه ها مانند روش 1 عمل کنید.
- در صورتی که تمایل به استفاده از سیر دارید، آن را رنده کرده و با پیاز سرخ کنید و مانند روش ۱ عمل کنید.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.