لیزر موهای زائد یکی از روش های موثری می باشد، که می تواند رشد مو های زائد را تا ۹۰ درصد کاهش دهد. استفاده از سایر روش ها برای حذف مو های زائد را نمی توان دائمی قلمداد کرد، استفاده از لیزر از نظر FDA مورد تایید می باشد. با توجه به افزایش روش های زیبایی در سال های اخیر، حرف و حدیث های بسیاری در رابطه با تاثیر لیزر بر قاعدگی شنیده می شود، در ادامه هر آنچه درباره این موضوع لازم باشد، شرح می دهیم، تا از بی خطر بودن و معایب این روش به خوبی مطلع شوید.
همانطور که گفته شد، لیزر موهای زائد یکی از روش های بلند مدت کاهش رشد مو می باشد، هر چند از نظر سازمان غذا و دارو آمریکا این روش یک راهکار دائمی برای حذف مو های زائد نمی باشد، اما می تواند، تا ۹۵ درصد کاهش رشد مو در طولانی مدت را ایجاد نماید و برخی افراد نیز حذف دائمی مو را تجربه می کنند، در این میان عواملی چون ژنتیک، رنگ مو، سابقه حذف مو های زائد قبلی و چرخه رشد مو تاثیر بسیاری دارد.
تاثیر لیزر بر قاعدگی
انجام لیزر در دوران قاعدگی هیچ منعی دارد، هر چند توجه به برخی فاکتور ها لازم می باشد. قاعدگی تاثیری بر ایمنی یا اثر بخشی لیزر مو های زائد ندارد. با این وجود برخی از فاکتور ها چون افزایش ناراحتی یا حساسیت در این دوران برای برخی از خانم ها آزار دهنده می باشد، که می تواند، پروسه درمان را برای این افراد سخت کند.
برخی از خانم ها در دوران قاعدگی سوزش یا التهاب پوست را تجربه می کنند، این موارد می تواند، بر نتایج نیز تاثیر گذار باشد. از همین رو توصیه می شود، هر نگرانی که در این مورد دارید، پیش از لیزر با تکنسین لیزر خود در میان بگذارید، تا بر اساس نیاز ها و شرایط فردی مشاوره و توصیه های شخصی به شما ارائه شود.
اما در رابطه با تاثیر لیزر چرخه قاعدگی باید گفت تا کنون هیچ مدرک علمی مبنی بر تاثیر لیزر در دوره پریود و هورمون ها یافت نشده است. لیزر را باید یکی از بهترین روش های حذف مو زائد در نظر گرفت، طول موج لیزر تنها می تواند، فولیکول مو را تحت تاثیر قرار دهد و از بین ببرد. به همین جهت لازم است، اطمینان داشته باشید، که «لیزر مو های زائد در چرخه عادت ماهانه و سطح هورمون ها تغییری ایجاد نخواهد کرد و تاثیری در زمان قاعدگی یا تاخیر آن ندارد.»
لیزر در دوران قاعدگی
جلسات منظم لیزر برای حصول نتیجه بهتر در نظر گرفته می شود، برخی از این جلسات ممکن است، با دوران قاعدگی همزمان باشد، در این شرایط بهتر است، به غیر از ناحیه بیکینی، لیزر سایر نواحی بدن انجام شود، در این صورت می توانید، اطمینان داشته باشید، که هیچگونه مشکلی وجود نخواهد داشت.
عادت ماهانه نمی توان، د تاثیری بر تاثیر لیزر داشته باشد و تنها به دلیل حساسیت زیاد بیکینی، از لیزر این بخش از بدن در دوران عادات ماهانه پرهیز می شود. افرادی که در دوران پریود از تامپون استفاده می کنند، می توانند به لیزر ناحیه بیکنی نیز بپردازند، هرچند امکان دارد، درد و قرمزی کوتاه مدت این ناحیه از بدن را تجربه کنند. بررسی مزایا و معایب تامپون قاعدگی شما را با این وسیله بهداشتی بهتر آشنا می کند.
در رابطه با تاثیر لیزر بر قاعدگی باید گفت در این دوران افزایش گردش خون و تغییر هورمون ها موجب می شود، تا اتفاقات زنجیره واری در بدن به وجود آید، که می تواند میزان تحمل خانم ها را کاهش دهد، همین موضوع موجب می شود، تا لیزر در این دوران با درد بیشتری همراه باشد. استرس بیشتر در این دوران بر میزان درد لیزر تاثیر دارد، در این صورت توصیه می شود، قبل از لیزر در دوران قاعدگی با پزشک مشورت کنید.
لیزر و ناباروری
ممکن است، این شایعه را شنیده باشید، که لیزر در دوران قاعدگی ممکن است، موجب ناباروری شود، در صورتی که لیزر مو های زائد در دوران پریود به هیچ وجه تاثیری در ناباروری ندارد. شایان ذکر می باشد، که میزان نفوذ اشعه های لیزر به قدری کم می باشد که نمی تواند، به اعضای داخلی بدن و تخمدان ها آسیب برساند و تنها رنگدانه های موجود در فولیکول مو از این اشعه ها تاثیر می پذیرند.
تاثیر قاعدگی در درمان
ممکن است، قرار داشتن در چرخه قاعدگی در درمان اختلال ایجاد کند. زمانی که پریود می شوید، سطح هورمون ها افزایش پیدا می کند، در این دوران در بدن تغییراتی ایجاد می شود، که یکی از آن ها تغییر در رشد مو می باشد، چرخه رشد مو توسط هورمون ها آغاز می شود و سطوح بالاتر هورمون ناشی از قاعدگی می تواند، منجر به تولید فولیکول های موی قوی تر شود و رشد مو بیشتری اتفاق افتد، که درمان آن ها سخت تر است.
مورد دیگر در تاثیر لیزر بر قاعدگی ، حساس تر شدن ناحیه بیکینی در دوران پریود می باشد. همین امر ممکن است، موجب شود، تا لیزر این بخش از بدن در دوران پریود کمی دردناکتر از حالت عادی باشد. بنابراین توصیه می شود، زمانی که در دوران پریود می باشید، به تکنسین خود اطلاع دهید، با اطلاع داشتن از این موضوع، تکنسین می تواند، درمان را برای شما به شکل متفاوتی تنظیم کند.
با تغییر در تنظیمات دستگاه در دوران پریود کمک می شود، تا متحمل درد بیشتری نشوید و با کاهش شدت لیزر انجام حذف مو های زائد برای شما آسان تر خواهد بود. تاثیر قرار داشتن در دوران قاعدگی در طول درمان با لیزر تنها به همین عوامل محدود می باشد. برای حاصل شدن نتیجه بهتر پیشنهاد می شود، با اقدامات لازم قبل از لیزر آشنا شوید.
سخن پایانی
لیزر بیکینی برای دختران جوان نیز هیچ ضرر و عوارضی نخواهد داشت، البته برای انجام ایمن آن باید به مطب پزشک مراجعه شود و از حضور در مراکز غیر بهداشتی پرهیز شود. لازم به ذکر است، که لیزر موهای زائد بیکنی نمی تواند، دلیلی برای عقب افتادن پریود محسوب شود و بروز اختلالات در قاعدگی ناشی از بیماری های دیگری می باشد، که برای تشخیص و درمان آن ها باید به پزشک مراجعه شود.
امکان انجام لیزر در دوران قاعدگی نیز وجود دارد، اما برای کنترل خونریزی باید از تامپون یا کاپ قاعدگی استفاده شود، انجام لیزر بیکینی در دوران قاعدگی هیچ عارضه ای ندارد و تنها می تواند، موجب افزایش احساس ناراحتی یا درد شود. اکنون به توجه به اطلاعات موجود می توانید، از صحت نداشتن «تاثیر لیزر بر قاعدگی» اطمینان داشته باشید و با خیالی آسوده به درمان بپردازید.
منبع : آرگا
برچسب :