به گزارش خبرنگار بپزنپز، بررسی آخرین اطلاعات منتشر شده از تسهیلات کلان غیرجاری بانک پاسارگاد نشان میدهد این بانک خصوصی با مدیریت مجید قاسمی، تا پایان خردادماه امسال طی ۴۹ فقره وام به شرکت پترو تار فراساحل، مجموعا یک هزار و ۶ میلیارد و ۴۴۵ میلیون و ۲۸۲ هزار تومان وام بانکی پرداخت کرده است که از این میزان، یک ریال هم بازپرداخت نشده است و این شرکت در لیست بدهکاران بانک پاسارگاد جای گرفته است.
نکته قابلتأمل در آمار بانک مرکزی، مدت قرارداد و ارزش وثیقه کالا و ضمانتنامه میان پترو تار فراساحل و بانک پاسارگاد است. بهگونهای که مدت قرارداد ۴۹ فقره وام پرداخت شده فقط یک ماه بوده و ارزش وثیقه این وامها در جدول بانک مرکزی، صفر ریال درج شده است، اما همان طور که اشاره شد، یک ریال از وامها به بانک پاسارگاد بازنگشته است!
تغییر نامِ شرکتی که وام هزارمیلیاردی گرفت؟
برای بررسی چرایی عدم پرداخت تسهیلات هزارمیلیاردی، تصمیم گرفتیم با دفتر این شرکت تماس بگیریم تا از چندوچون ماجرا مطلع شویم، اما زمانی که با تلفن درج شده در سایت این شرکت تماس گرفتیم، اپراتور اعلام کرد: شما با هلدینگ پدیده شیمی پایدار تماس گرفتهاید!
ابتدا حدس زدیم که شاید شمارهتلفن را اشتباه گرفتهایم و دوباره با دقت بیشتری اعداد تلفن شرکت پترو تار فراساحل را انتخاب کردیم تا تماس حاصل شود، اما بازهم سر از هلدینگ پدیده شیمی پایدار در آوردیم. شرکتی که با یک جستجوی ساده در فضای مجازی و رسیدن به سایتش، به بخش آشنایی بیشتر با هلدینگ پدیده شیمی پایدار میرسیم که زیر این عنوان نوشته شده است:
(هلدینگ پدیده شیمی پایدار یکی از زیر مجموعههای گروه صنعتی گلرنگ است که در سال ۱۳۸۴، با تکیه بر اندیشههای ارزنده بنیانگذار گروه صنعتی گلرنگ «استاد حاج محمدکریم فضلی» و بهرهگیری از تجربه و تخصص مهندس سید محمدباقر فاضلیان، با هدف تمرکز بر محصولات و خدمات حوزه سلامت و بهداشت، پایهگذاری گردید.)
در این میان، دایره ابهامات در خصوص چرایی بذل و بخشش بانک پاسارگاد برای پرداخت ۴۹ فقره وام بانکی به شرکت مذکور، گستردهتر شد و حالا پای گلرنگ هم به این ماجرا باز شده است و نیازمند شفاف سازی از سوی این مجموعه و هلدینگ است.
آیا یک هزار میلیارد تومان وام بانکیِ بدون وثیقه، به نام یک شرکت کاغذی دریافت و سپس به هلدینگ مذکور رسیده است؟ یا اینکه شرکت پترو تار فراساحل، وام بانکی را گرفته است و بدون بازپرداخت، به یکباره، بینامونشان شده است؟ شاید هم معادل ارزی این وام کلان که با دلار امروز مرکز مبادله حدود ۲۰.۵ میلیون دلار میشود از کشور خارج شده است؟ اینها نمونهای سوالات بی شماری است که باید از سوی بانک پاسارگاد، هلدینگ پدیده شیمی پایدار و مدیریت گلرنگ شفاف سازی و پاسخ داده شود.
مشت نمونه خروار در بانک پاسارگاد
این در شرایطی است که بانک پاسارگاد تا پایان خردادماه امسال، به سه مشتریاش که ذینفع واحد آنها گروه ارزشآفرینان پاسارگاد است پنج فقره تسهیلات پرداخت کرده است (تصویر زیر)؛ ولی در کمال تعجب از مجموع هزار و ۴۳۳ میلیارد تومان پرداخت تسهیلات به این سه مشتری، یک ریال هم بازپرداخت نشده است. این صرفاً مشت نمونه خروار است و مجید قاسمی بانک پاسارگاد در این باره تا به امروز هیچگونه توضیحی ارائه نکرده است.
شاید بهتر باشد تا معاونت نظارتی بانک مرکزی به این موضوع ورود کند تا مشخص شود که سازوکار این جیب به آن جیب در بانک پاسارگاد چگونه است؟ آیا برای مردم عادی و متقاضیان وامهای خرد و ازدواج هم چنین تسهیلگریهایی میشود یا فقط برای خودیها امکانپذیر است؟
بپزنپز آمادگی دارد توضیحات بانک پاسارگاد، شرکت پترو تار فراساحل، هلدینگ پدیده شیمی پایدار و مدیریت گروه صنعتی گلرنگ در خصوص ابهامات و سؤالات مطرح شده در این گزارش را با هدف شفافسازی و تنویر افکار عمومی منتشر کند.