پوست کندن و خرد کردن کدو حلوایی برای خیلی از افراد بسیار چالش برانگیز است. از آن جایی که بافت کدو تنبل کمی سفت و محکم است، برای خرد کردن و جدا کردن پوست سخت آن لازم است با ترفندهای خاصی آشنا باشید. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا میتوانید با روش پوست کندن و خرد کردن کدو تنبل یا کدو حلوایی آشنا شوید.
نحوه پوست کندن و برش کدو حلوایی
آماده کردن کدو تنبل برای پخت راحتتر از آن چیزی است که فکرش را میکنید. در ادامه این بخش به بهترین روش پوست کندن و خرد کردن کدو تنبل اشاره شده است.
۱- کدو را بشویید
برای شروع باید کدو را داخل سینک ظرفشویی قرار دهید و با یک سیم یا اسکاچ سطح آن را بشویید و تمیز کنید تا خاک و آلودگیهای روی پوست کدو از بین برود. برای شستن پوست کدو تنبل نیازی به استفاده از مواد شوینده نیست.
۲- کدو را نصف کنید
در این مرحله باید کدو را با دستمال خشک کنید و روی تخته آشپزخانه قرار دهید. اگر کدو حالت کشیده و بیضی دارد، بهتر است کدو را به صورت افقی روی تخته قرار دهید و قسمت ساقه کدو را با چاقو جدا کنید. حالا به کمک یک چاقوی تیز کدو را از وسط به ۲ قسمت تقسیم کنید. برای این کار باید نوک چاقو را در بالاترین قسمت کدو (قسمت زیر ساقه) فرو کنید و سپس آن را به سمت پایین بکشید و آن را برای سمت دیگر کدو نیز تکرار کنید تا نصف شود.
اگر نمیخواهید تمام کدو را مصرف کنید، بهتر است تنها قسمتی از کدو را که قصد دارید استفاده کنید، برش دهد و بقیه آن را در کیسه پلاستیکی قرار دهید و در یخچال بگذارید. به خاطر داشته باشید که کدو بافت سختی دارد و از همین رو برای نصف کردن آن باید از چاقوی بزرگ و تیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ۸ روش ساده برای تشخیص شلغم شیرین از تلخ
۳- دانههای کدو را خارج کنید
در این مرحله باید به کمک یک قاشق دانههای کدو را بردارید و در آبکش بریزید. به هیچ عنوان این دانهها را دور نریزید و آن را به دقت بشویید و خشک کنید و سپس از آنها برای تهیه تخمه کدو استفاده کنید. حالا با کمک یک قاشق یا چاقو داخل کدو را خراش دهید تا قسمتهای اضافه اطراف تخمه کدوها نیز از آن جدا شوند. در این مرحله باید تمام قسمتهای رشتهای وسط کدو را بتراشید و به طور کامل جدا کنید.
۴- پوست کدو را جدا کنید
برای جدا کردن پوست کدو میتوانید ابتدا آن را به تکههای کوچک تقسیم کنید و سپس پوست کدو را با یک چاقوی تیز جدا کنید که البته این کار کمی مشکل است. راهکار بعدی این است که به کمک یک پوست کن، پوست ضخیم روی کدو را جدا کنید. بعد از جدا کردن پوست کدو ممکن است رگههای سبز رنگی روی آن وجود داشته باشد که جدا کردن آنها چندان ضروری نیست. اما اگر دوست دارید پوست کدو کاملا جدا شود، میتوانید بعد از جدا کردن پوست نازک کدو با پوست کن، دوباره با چاقو یا پوست کن یک لایه دیگر از پوست آن را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: ۲ طرز تهیه ادویه پیاز جعفری
۵- کدو را خرد کنید
بهتر است کدو را با توجه به روشی که دوست دارید بپزید، خرد کنید. برای تهیه سوپ بهتر است کدو را به صورت تکههای ریزتر خرد کنید تا زودتر له شوند و برای پخت و گریل کردن کدو نیز میتوانید کدو را به تکههای درشتتر خرد کنید. برای خرد کردن کدو ابتدا باید آن را به صورت نواری برش دهید و سپس روی تخته آشپزخانه بگذارید و به صورت مکعبی خرد کنید. کدوی شما آماده پخت است و حالا میتوانید آن را به هر روشی که دوست دارید آماده و مصرف کنید.
نکاتی که باید برای پوست کندن و خرد کردن کدو تنبل بدانید:
- پوست برخی افراد با قرار گرفتن در معرض کدو تنبل خام، دچار حساسیت میشود. اگر پوست حساسی دارید، بهتر است قبل از پوست کندن و خرد کردن کدو از دستکش استفاده کنید.
- هر چقدر اندازه کدوی شما کوچکتر باشد، نصف کردن آن راحتتر است.
- سختترین و مهمترین قسمت خرد کردن کدو، نصف کردن آن از وسط است. برای این کار باید نوک چاقو را داخل کدو فرو کنید و سپس با تکان دادن چاقو و کمک گرفتن از ۲ دست، کدو را نصف کنید.
- قبل از پخت کدو تمام دانهها و قسمتهای داخل کدو را به طور کامل تخلیه کنید و داخل آن را با قاشق را چاقو بتراشید.
- برای خرد کردن کدوی نصف شده باید آن را روی تخته آشپزخانه قرار دهید که قسمت پوست کدو رو به بالا باشد و سپس با فشار ۲ دست کدو را خرد کنید.
- بعد از خرد کردن کدو حتما قسمت بالا و پایین کدو را به طور کامل جدا کنید.
- در زمان جدا کردن پوست کدو با چاقو یا پوست کن حتما مراقب دستهایتان باشید.
- بعد از این که پوست کدو را جدا کردید، خرد کردن کدو کمی راحتتر میشود. بنابراین بهتر است ابتدا پوست کدو را جدا کنید.
- اگر پوست کنی که برای جدا کردن پوست کدو استفاده میکنید، به اندازه کافی تیز نباشد، کار برایتان سخت میشود. بنابراین از یک پوست کن تیز استفاده کنید.
- اگر اندازه کدو تنبل بزرگ است و پوست ضخیمی دارد، میتوانید با ابزاری شبیه به ساطور یا تبر روی آن یک ضربه آرام بزنید تا شکافی روی کدو ظاهر شود. سپس چاقو را داخل این شکاف قرار دهید و کدو را برش دهید.
- به خاطر داشته باشید که هر چقدر چاقویی که برای برش کدو استفاده میکنید، بزرگتر و تیزتر باشد، فشار کمتری به دستتان وارد میشود.
- میتوانید از کدو تنبل برای تهیه سوپ، کیک و انواع دسر و غذاهای پاییزی استفاده کنید.
در این مقاله به بهترین روش پوست کندن و خرد کردن کدو تنبل یا کدو حلوایی اشاره شد. از آن جایی که کدو بافت سختی دارد، باید برای خرد کردن آن از یک چاقوی تیز استفاده کنید. اگر تجربه پوست کندن و خرد کردن کدو تنبل را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…