انسولین گلارژین یکی از انسولین های انسانی می باشد که به روش نو ترکیب تهیه و تولید شده است. این انسولین شکلی طولانی اثر تر از انسولین معمولی دارد و در دیابت نوع یک و دو کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی مفید در مورد این دارو به شما عزیزان می دهیم و شما را با عارضه های این دارو نیز آشنا خواهیم کرد.
اطلاعات دارویی انسولین گلارژین
انسولین گلارژین همانند سایر انسولین ها به گیرنده انسولین متصل می شود. این انسولین حدودا ۹۰ دقیقه زمان می برد تا بتواند کار خودش را شروع کند و مدت زمان اثر آن ۲۴ ساعت می باشد. این مورد حداکثر مشخص شده ای ندارد و همین مورد می تواند منجر به کاهش شدید قند خون شود از این رو بدون مشورت با متخصص این مورد را اصلا مورد استفاده قرار ندهید.
زمانی که از این مورد استفاده می کنید جذب انسولین گلارژین آهسته تر و طولانی تر خواهد بود و برای این که قند شما پایین بیاید حدودا یک ساعت و نیم زمان لازم می باشد. معمولا از این دارو برای دیابت نوع یک و دو استفاده می شود. این دارو را معمولا به صورت تک دوز مورد استفاده قرار می دهند و روزانه یک دوز از این دارو استفاده می شود. انسولین گلارژین را باید هر روز در زمان های معین مورد استفاده قرار دهید و استفاده از این دارو را نباید فراموش کنید. شما می توانید حدودا ۳۰ الی ۵۰ درصد از نیاز های روزانه خود را به این دارو با همین مدل از انسولین تامین نمایید.
میزان دوز استفاده از انسولین با توجه به وزن بدن، میزان چربی ها، میزان فعالیت های فرد و حساسیت به انسولین تعیین شود در غیر این صورت عارضه هایی را در پی خواهد داشت و شما نیز نمی توانید به راحتی از استفاده از این دارو بهبودی را احساس نمایید بنابراین سر خود از دارو ها استفاده نکرده و حتما با مشورت متخصص این کار را انجام دهید.
ممنوعیت های استفاده
این دارو برای همه افراد مجاز نمی باشد و یک سری ممنوعیت هایی را به دنبال دارد از این رو باید بدانید که آن دسته از افرادی که به دارو های تکرر ادرار حساسیت دارند و یا قند خون آن ها به شدت افت می کند نمی توانند از این دارو استفاده کنند و این دارو برای آن ها ممنوع می باشد.
عارضه های جانبی
دارو های شیمیایی معمولا یک سری از عوارض را برای تمامی افراد ایجاد می کنند و باید بدانید که عارضه های این دارو نیز می تواند تاثیرات بدی را بر روی بدن شما داشته باشد از این رو در ادامه عوارض این دارو را به صورت کامل برایتان بیان خواهیم کرد.
- بثورات پوستی
- درد و قرمزی و التهاب در محل تزریق
- خارش شدید در محل تزریق
- مشکلات شبکیه چشم
- کاهش شدید قند خون
- دیستروفی بافت چربی در محل تزریق
- گرفتگی ماهیچه ها
- ضعف شدید
- تپش قلب
- افزایش شدید ادرار
- سرگیجه
- سوزش ادرار
- بوی میوه ای در دهان
- تنفس سریع
- اختلال های تنفسی
جالب است بدانید که این دارو دارای خطرات بسیار زیادی است از این رو اگر هر کدام از این عارضه ها را مشاهده کردید برای پیشگیری از بد تر شدن اوضاع می توانید متخصص خود را از این مورد ها با خبر سازید.
تداخلات دارویی
هر داروی شیمیایی می تواند با یک سری دیگر از دارو ها تداخل هایی داشته باشد از این رو نیاز است تا با تداخل های این دارو نیز آشنا شوید. دارو هایی که با انسولین می توانند تداخل داشته باشند عبارت اند از :
- اریترومایسین
- میگلیتول
- گلی بنکلامید
- فلوران درنولید
- اکترئوتاید
- استات فوروزماید
- متوپرولول
- سیکلوپنتولات
- متولازون
- سوتالول
- لیتیم کربنات
- کنتراسپتیوال دی
- منتول
- سالیسیلات
- سوماتروپین
- کنتراسپتیو
- کنتراسپتیواچ دی
- کارودیلول
- کنتراسپتیو دی ای
- ونکومایسین
- پراملینتاید
- اوریکما لانگیفولیا- تونگات الی
هشدار های مصرفی
در حین استفاده از دارو ها باید هشدار های هر دارو را جدی بگیرید و یادتان باشد که این دارو می تواند منجر به کاهش شدید قند خون شود و همچنین در این میان امکان دارد مشکلات بد تری برایتان ایجاد شود از این رو ابتدا این مورد را تحت نظر متخصص تست کنید و در صورتی که مشاهده کردید عارضه ای در این مورد وجود ندارد می توانید از آن استفاده کنید. از دیگر هشدار هایی که باید در این زمینه جدی بگیرید این است که این دارو می تواند منجر به حساسیت های شدید پوستی شده و در نهایت کاهش فشار خون نیز با این مورد امکان دارد رخ بدهد و می توان گفت این دارو از خطر ساز ترین دارو های این زمینه است و می تواند کشنده باشد از این رو نباید این دارو را برای افرادی که دارای نشانه های مشابه شما می باشند به صورت خود سرانه تجویز نمایید.
توصیه های مهم دارویی
- این مورد را نباید با سایر محلول های انسولین رقیق نمایید.
- این دارو را باید تا زمانی که شفاف و بدون رنگ می باشد استفاده کنید.
- اگر شرایط ویژه ای دارید باید این دارو متناسب با شرایط روحی و جسمی تان تنظیم شود و این مورد برعهده پزشک خواهد بود.
- شرایط مراقبت از این دارو باید به شما آموزش داده شود زیرا نگهداری از این دارو در یک سری از مکان ها غیر ممکن می باشد و می تواند منجر به خراب شدن دارو شود.
- اگر قصد بارداری و یا شیردهی دارید باید برای استفاده از این مورد با متخصص خود مشورت نمایید زیرا این دارو می تواند بر جنین و نوزاد شما تاثیراتی داشته باشد.
- این دارو در گروه C دارو های مجاز در بارداری می باشد. این مورد بدین دلیل در این گروه قرار می گیرد که خطرات ناشی از ان بر جنین رد نشده است و آزمایش هایی مبتنی بر این مورد روی انسان ها انجام نگرفته است از این رو باید بدانید که اگر فواید این دارو برای خانم های باردار بیش تر از مضراتش باشد پزشک صلاح می بیند تا آن را برایشان تجویز نماید.
شرایط نگهداری از دارو
هر دارویی دارای شرایط نگهداری ویژه ای می باشد و باید یادتان باشد که استفاده از این دارو نیز دارای شرایطی بوده و شما نمی توانید این دارو را در هر محیطی قرار دهید. برای پیشگیری از خراب شدن این دارو بهترین راه برای شما این است که با شرایط نگهداری از ان آشنا شوید.
- این دارو را باید در دمایی برابر ۲ الی ۸ درجه سانتی گراد نگهداری نمایید.
- بعد از اولین استفاده شما می توانید این قلم را تا حداکثر دمای محیط ۲۵ درجه سانتی گراد به مدت ۲۸ روز نگهداری نمایید.
- اگر از دارو استفاده ای ندارید باید قلم را درپوش قلم را ببندید.
- نباید این دارو را در معرض گرمای شدید و نور مستقیم خورشید قرار دهید.
- بعد از هر بار استفاده از این دارو باید سوزن آن را جدا کرده و با احتیاط آن را دور بیندازید و هر بار استفاده باید سوزن جدید روی این قلم ها قرار داده و با استفاده از این کار از بروز عفونت های شدید ناشی از تزریق های متعدد پیشگیری کرده و سالم تر بمانید.
- این دارو را نباید بگذارید تا یخ بزند و اگر چنین اتفاقی برای شما ایجاد شد باید این دارو را دور بیندازید و استفاده از آن برای شما مجاز نخواهد بود.
همانطور که می دانید پیشگیری کردن از بیماری ها می تواند هزینه ای کم تر با خود به همراه داشته باشد از این رو نیاز است تا بدانید که با پیشگیری کردن از برخی از بیماری ها نیز امکان پذیر نمی باشد و از یک سنی به بعد امکان بروز آن ها چندین و چند برابر خواهد شد مخصوصا اگر در خانه و خانواده خود فردی به یک بیماری خاص مبتلا باشد. اگر از این مطلب رضایت داشتید و با انسولین گلارژین آشنا شدید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد داروی پیاسودکس و داروی لینوکین نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید و مطالبی که در مورد آن ها نوشته شده است را مورد مطالعه قرار دهید.
منبع : آرگا
برچسب :