محسن حاجیپور در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری بپزنپز درخصوص تیم ملی فرنگی اعزامی به بازیهای المپیک گفت: همه باید به این تیم کمک کنیم تا بچهها مدال بگیرند. آنها خیلی زحمت کشیدند و تمرینات سختی را پشت سر گذاشتند , هیچ وقت اندازه سختیشان که اجر و پاداش نمیگیرند. امیدوارم با مدالی که میگیرند بخشی از مزد تلاششان را بگیرند. همه بچهها خوب هستند و همه هم شانس مدال دارند چون قبلا مدال گرفتند.
* محسننژاد باید مدال را از دهان شیر دربیاورد
وی درباره مهدی محسننژاد نماینده وزن 60 کیلوگرم ایران در پاریس که سهمیهاش را با پنجمی در مسابقات جهانی بلگراد به دست آورد، عنوان کرد: محسننژاد کشتیگیر بسیار قابلی است و در مسابقات جهانی اخیر نداشتن تمرکز کافی باعث شد که مدال نگیرد. شایستگی مدال گرفتن را داشت اما یک مقدار به لحاظ روحی روانی بهتر باشد و اینکه در کشتی ها تمرکز داشته و اشتباهات را تکرار نکند. محسننژاد مستحق مدال هست؛ هم به لحاظ بدنی و هم فنی در سطحی قرار دارد حتی در وزن پرترافیک 60 کیلو مدال بگیرد.
عضو پیشین تیم ملی کشتی فرنگی یادآور شد: رقابت در المپیک میلیمتری است و کسی که کم اشتباهتر بوده و از فرصت بیشترین استفاده را ببرد، شایسته مدال است. مدال المپیک را باید از دل شیر بیرون آورد، آن هم در 60 کیلو که واقعاً وزن سختی است. موضوع تمرکز روز مسابقه، در کار محسننژاد خیلی موثر است. البته باید روی تک تک حریفان هم آنالیز داشت.
* کسی که فنیترین کشتیگیر جهان را برده، پتانسیل بالایی دارد
حاجیپور درباره سعید اسماعیلی که با حذف محمدرضا گرایی دوبنده 67 کیلوگرم را به دست آورد، گفت: محمدرضا گرایی کشتیگیری فنی و با قابلیتهای بسیار بالاست، کسی که توانسته او را شکست داده و به جایش صاحب دوبنده شود، حتماً پتانسیل بسیار بالایی دارد. سعید اسماعیلی کشتیگیر خیلی باانگیزهای نشان داد و بسیار نترس و جسور است، فاکتور مهمی که در کشتیهایش دیدم، همین بود. سوای از اشتباهی که اسماعیلی در کشتی با سانچز کوبایی کرد، که آنجا نسبت به سوت داور بیدقتی کرد و گوش به شمارش معکوس تماشاگران داد و آن اتفاق افتاد. او کشتیگیری است که بسیار کم اشتباه کشتی میگیرد. از فرصتها خوب استفاده میکند. خود گرایی کشتیگیری است که خیلی خوب از اشتباه حریفانش بهره میبرد، اما اسماعیلی مقابل او خیلی حواس جمع کشتی گرفت و فرصت به او نداد. کشتیگیری ششدانگ و هوشیار، اسماعیلی با این فاکتورها میتواند از سد حریفانش بگذرد.
* حضور در ترکیه، بیشکک و بوداپست برای اسماعیلی خوب بود
وی در پاسخ به این سؤال که اسماعیلی بعد از اتمام محرومیتش در سه مسابقه متوالی با فاصله زمانی نسبتا کم (تورنمنت وهبیامره، قهرمانی آسیا و مسابقات بوداپست) کشتی گرفت و آیا این بر کارش در المپیک تاثیر منفی نخواهد داشت؟، تاکید کرد: به نظر من ما باید طور دیگری به موضوع نگاه کنیم، چون چند وقت از مسابقات دور بود این کمک میکند که در جو کشتی و مسابقه باشد و این کشتیها به او کمک کرد. همانطور که حضور حسن یزدانی در تورنمنت بوداپست خوب بود و توانست خیلی خوب خودش را پیدا کند. چقدر هم خوشحال شدم که حسن یزدانی با صلابت و بدون استرس به میدان بازگشت و همین کشتیای که در مجارستان گرفت کمک میکند در المپیک راحتتر کشتی بگیرد.
* کاویانینژاد یک نسخه جدید از خودش در پاریس نشان دهد
عضو سابق آملی تیم ملی فرنگی درخصوص وزن 77 کیلوگرم که دوبندهاش از آنِ امین کاویانینژاد شد، نیز گفت: وزن 77 کیلو همیشه وزن سختی بوده، اما کشتیگیران ما هم همیشه در این وزن مدعی بودند. نمیدانم تمرینات کاویانینژاد به چه شکلی بوده و چقدر آماده است، اما باید هوشیارانه کشتی بگیرد. او کشتیگیر بسیار فنی است و این را در کشتیهایش نشان داده و کشتی بلد است. نباید کم کند، در آن سطح بالای المپیک نباید اشتهایش کم شود به لحاظ روحی روانی پایین نیاید، این را باید دائم به خودش بگوید که من باید دست پر برگردم.
حاجیپور تصریح کرد: حضور در المپیک شانسی است که برخی کشتیگیران هرگز آن را به دست نخواهند آورد. ما یکی را داریم مثل فردین هدایتی که باوجود آن همه شایستگی نتوانست در این دوره المپیک شرکت کند. امین کاویانینژاد بایستی یک ورژن جدید از خودش در المپیک نشان دهد، یک سطح و یک سروگردن بالاتر از چیزی که قبلا نشان داده، بالاتر از چیزی که در همین چند ماه در وهبیامره و گزینشی المپیک دیدیم تا بتواند مدال بگیرد.
*جوانی به مُهمدی کمک میکند، او قلدر و فنی است
حاجیپور درخصوص وزن 87 کیلوگرم و علیرضا مُهمدی که سال خوبی را پشت سر گذاشته، عنوان کرد: مهمدی کشتیگیری هست که بتواند مدال بگیرد، قلدر و فنی است و مدال گرفتنش در 87 کیلوگرم، بستگی به این دارد که چقدر در وزن جدید جا افتاده باشد. او در اولین سال ملیپوش شدنش توانست مدال نقره جهان را بگیرد. 87 کیلوگرم هم وزن سنگینی است، باید به لحاظ بدنی تقویت شده باشد چون کشتیگیران این وزن قلدر هستند، از نظر من فاکتور جوانی خیلی میتواند کمکش کند. بالاتر از سایر فاکتورها و حتی تجربه. بارها دیدیم که این شور و اشتیاق جوانی بالاتر از تجربه عامل موفقیت میشود. مُهمدی چون بار روانی زیادی روی دوش خود احساس نمیکند، قطعا میتواند مدال بگیرد.
* هادی ساروی متفاوت از قبل شده است
دارنده مدال برنز آسیا درباره وزن 97 کیلوگرم و محمدهادی ساروی که با تجربه چندین مدال، به دومین المپیک دوره قهرمانیاش میرود، اظهار داشت: هادی کشتیگیری است که برایش بهترینها را میخواهم، او امسال هم خیلی زحمت کشیده و تمریناتش اصولی بوده، هم شرایط بسیار متفاوتی را نسبت به قبلش دارد. ما در آمل کنارش بودیم و تمریناتش را دیدیم. قدرت بدنیاش را بالا برده، برای دفاع برنامه داشت، با این تمرین و تلاش، استحقاق طلای المپیک را دارد.
* عیار 97 کیلو بالاست، به طلای هادی باور دارم
حاجیپور درپاسخ به این سوال که آیا این کشتیگیر که در این سالها سابقه شکست مقابل آرتور الکسانیان ارمنی و گابریئل روسیلوی کوبایی را داشته، میتواند اینبار از سد آنها بگذرد؟، گفت: بله میتواند، امسال همه چیز در او متفاوت شده، میل و اشتیاقی که برای مدال طلا دارد، تمریناتش، انگیزهاش. همه چیزش متفاوت از سالهای قبلش است. بدن ساروی شادابتر و به نوعی استخوان ترکانده و در این وزن کاملا جا افتاده است. کشتیگیران قابلی در این وزن هستند و عیار مدالش خیلی بالاست، هادی اما هوشیاری لازم را برای مصاف با آنها دارد. باور دارم هادی میتواند طلا بگیرد.
* ژن لوپز عجیب و غریب است
این مربی کشتی درمورد امین میرزازاده که سال گذشته قهرمان سنگینوزن جهان شد، به بپزنپز گفت: هرچند نباید از سرمایهای چون فردین هدایتی غافل شویم و حتما باید این جوان را حفظ کنیم، اما به هرشکل امین میرزازاده به المپیک رسید و بسیار هم کشتیگیر شایستهای است که با صلابت کشتی میگیرد. کشتیگیری رند و قابل است.
حاجیپور یادآور شد: خارج شدن رضا کایالپ و سرگی سیمینوف از جمع حاضران در المپیک هرچند کار امین را راحتتر میکند اما لوپز هست. لوپز حتی اگر آمادگی سابقش را هم نداشته باشد، اسمش هم بار روانی ایجاد میکند. یکسری فیلم و عکس از لوپز دیدم، واقعا نمیدانم او چطور و با چه روشی خودش را در این سن و سال آماده میکند، نحوه آمادهسازیاش کاملا علممی است. جلوی این کشتیگیر باید کاملا حساب شده عمل کرد. البته او هرچقدر هم آماده باشد، باز هم هر کشتیگیری دورهای دارد، مگر کارولین با آن همه افتخار، نباخت؟ هیچ کشتیگیری شکستناپذیر نیست. امین درعین حال که نباید از سایر رقبایش غافل شود، باید انرژیاش را برای مصاف با لوپز ذخیره کند، البته که لوپز رنک ندارد و هرجای جدول ممکن است به امین بخورد. لوپز ژن عجیب و غریبی دارد، شاید 100 سال طول بکشد که باز هم کشتیگیری شبیه به او بیاید.
* صربها با انتخاب نِمِس برای هر دو گزینشی، ناسیونالیستی عمل کردند
در حالی که علی ارسلان این روزها در آمل و در باشگاه محسن حاجیپور تمرینات بدنسازیاش را انجام میدهد، او درباره همشهریاش که قرار است به عنوان یک فرنگیکار در رقابتهای کشتی آزاد المپیک برای صربستان کشتی بگیرد، گفت: خدا علی را دوست داشت که به المپیک رسید. به نظر من او حقش بود که در پاریس کشتی بگیرد، صربها بعد از آنکه ویکتور نِمِس را به گزینشی اول فرستادند و او نتیجه نگرفت، بهتر بود که علی ارسلان را به گزینشی جهانی میبردند اما فکر میکنم ناسیونالیستی عمل کردند و در نهایت هم نِمِس سهمیه نگرفت، ولی خدا برای علی خواست و صربستان او را به عنوان نماینده وزن 74 کیلوگرم کشتی آزاد انتخاب کرد.
* ارسلان هماهنگی عصب و عضلهاش را بالا ببرد، معادلات را به هم میریزد
وی ادامه داد: شاید به خیلی از آزادکاران بربخورد، اما خوب است یک فرنگیکار کنار خود داشته باشند. از دو ماه قبل میدانستیم علی قرار است در المپیک کشتی بگیرد. این پسر هوش بالایی دارد، نمیگویم او در کشتی آزاد صد است، ولی میبینم که هر روزش نسبت به روز قبل بهتر و رو به رشد است. اگر بتواند تا المپیک هماهنگی بین عصب و عضلهاش را بالا ببرد، میتواند معادلات را برهم بزند. گروگیری ارسلان صد هست، در یک دست و دو دست گرفتن، در کار کردن روی کتفها، سروگردن گرفتن از بچههای آزاد خیلی جلوتر است.
حاجیپور گفت: نیازی به زیرگیری نیست، و در این مدت هم نمیتواند زیرگیری را به کشتیاش اضافه کند، فقط و فقط باید بتواند در این گارد زیر ندهد، آزادکاران در کتفها مثل ما فرنگیکاران نمیتوانند عمل کنند. علی اینجا باید نیشش را بزند و اگر یک قرعه خوب هم بیاورد، میتواند شگفتیساز شود، من که جو المپیک را تجربه نکردم، اما میدانم روی برخی کشتیگیران تاثیر منفی میگذارد و امیدوارم این اتفاق برای ارسلان نیفتد.
* به ارسلان گفتم با کشتی فرنگی به مصاف آزادکاران برو!
محسن حاجیپور با بیان این جمله که علی ارسلان باید کشتی خودش را بگیرد و به فکر اضافه کردن فنی از آزادکاران به کشتیاش نباشد، اظهار داشت: حضور در المپیک یک افتخار است، علی باید نهایت استفاده را از آن ببرد و فقط روی کار خودش تمرکز داشته باشد. بدن او انفجاری است و دلیل انتخابش از سوی صربها به عنوان جایگزین تسابولوف، همین مسئله بود. فیتو شگردش است، باید در سر زیربغل و زیر کتف گرفتن، آزادکاران را گیر بیندازد و از اینها نهایت استفاده را ببرد. من همان روز اول به علی ارسلان گفتم دنبال عوض کردن شیوه کشتیات نباشد، فقط گاردت را درست کن و با همان کشتی فرنگی به مبارزه آزادکاران برو و پا نده. باید مراقب گاردش باشد. آن طرف هم یونس امامی را به عنوان نماینده ایران داریم، المپیک در هر وزن 4 مدال دارد، من امیدوارم دو مدال 74 کیلوگرمش به بچههای ما برسد هم ارسلان شگفتیساز شود و هم یونس امامی روی سکو باشد. هر دوی آنها هم استحقاقش را دارند.
* هیچ رشتهای سختی کشتی را ندارد، بچهها با مدال المپیک آرام میگیرند
وی گفت: تمام انرژی مثبت خودم را برای هر دو تیم آزاد و فرنگیمان و همه بچههای ایران میفرستم. کشتی با هیچ ورزشی قابل مقایسه نیست، این را میشود اثبات کرد، هیچ رشتهای به اندازه کشتی سختی در خود ندارد و همین است که کشتیگیران را متمایز از سایر ورزشکاران میکند. واقعا سختیهای کشتی را با هیچ متر و معیاری نمیشود اندازهگیری کرد و به آن اندازه پاداش داد، به همین علت من دعا میکنم بچهها با مدال المپیک، آرامش بگیرند. باتمام وجودم برای تک تک بچهها خواهان مدال المپیک هستم.
انتهای پیام/