لایه برداری پوست حذف سلول های مرده پوستی از لایه بیرونی می باشد، در عصر کنونی و پیشرفته شدن زندگی صنعتی آلودگی های محیطی نیز افزایش یافته است و بر سلامت پوست تاثیر گذار خواهند بود، که با استفاده از لایه برداری به عاری شدن پوست از این آلودگی ها کمک می شود. پوست گسترده ترین عضو بدن می باشد، که از سایر اعضا در دسترس تر و آسیب پذیر تر است. اما برای لایه برداری لازم است، علاوه بر فواید با عوارض لایه برداری صورت نیز آشنا باشید.
لایه برداری صورت یا پیلینگ که با استفاده از اسکراب صورت، ماسک های لایه بردار یا سایر روش ها انجام می شود، سلول های مرده پوست و آلودگی ها را از سطح پوست و درون منافذ پوست پاک می کند و اجازه می دهد، تا پوست نفسی تازه کند و از آلودگی ها عاری شود.
عوارض لایه برداری صورت
در صورتی که پیلینگ پوست بیشتر از آنچه که پوست نیاز دارد، انجام شود در نهایت با پوستی ملتهب و قرمز مواجه می شوید، که پوسته پوسته خواهد بود. ممکن است، چنین علائمی برای برخی از افراد بدین معنی باشد، که به پوست جدید و شفاف تری دست پیدا کرده اند و از نتیجه لایه برداری صورت خود راضی باشند و چنین نشانه هایی را مبنای اصول لایه برداری فرض کنند. اما حقیقت اینطور نمی باشد.
چنین تصوری غلط می باشد و نمی تواند، نشانه خوبی باشد، بلکه نتیجه چنین نشانه هایی اصلا خوب نخواهد بود . و یک هشدار از سمت پوست صورت شما می باشد، تا لایه را متوقف کنید و با با فواصل زمانی بیشتری به لایه برداری بپردازید.
پیلینگ
پیلینگ همان لایه برداری پوست می باشد، با این روش می توان سلول های مرده را از سطح پوست جدا کرد. همچنین با استفاده از لایه برداری به واسطه پیلینگ پوست روشن تر می شود. این فرایند راهی است، تا محصولات مراقبتی مانند کرم و سرم در عمق بیشتر از پوست نفوذ کنند و عملکرد بهتری داشته باشند. اما همانطور که اشاره شد، عوارض لایه برداری صورت یا پلینگ بیش از حد می تواند، منجر به قرمز شدن و پوسته پوسته شدن شود. توصیه می شود نکات قبل از لایه برداری پوست که نباید فراموش کنید، را به خوبی رعایت نمایید، تا از بروز عوارض احتمالی کاسته شود.
پوست حساس
در صورتی که پوست دارای جوش و آکنه می باشد، نباید برای رفع مشکلات آن به سراغ استفاده از لایه برداری بروید. زیرا لایه برداری در این زمان می تواند، مشکلات متعددی برای پوست به همراه داشته باشد، آکنه التهاب و تورم پوست از تبعات احتمالی می باشد، که لایه برداری برای این از نوع از پوست به دنبال خواهد داشت، چنانچه از محصولات قوی برای لایه برداری استفاده کنید، عوارض لایه برداری پوست صورت به شکل التهاب و تورم و لکه های تیره بر روی پوست خواهد بود.
به ویژه برای افرادی که در حال درمان پوست چرب و دارای جوش و آکنه می باشند، استفاده از لایه برداری توصیه نمی شود، زیرا در این برهه پوست در مرحله حساسیت قرار دارد و لایه برداری مناسب نمی باشد. همچنین در صورتی که پوست خود را برنزه کرده اید، ماسک پیلینگ یا محصولات لایه بردار می توانند، لکه های تیره روی پوست شما باقی بگذارند.
عوارض لایه برداری فیزیکی
لایه بردار های فیزیکی دارای ماهیتی ساینده می باشند و چنانچه از آن ها به روش صحیح استفاده نشوند، می توانند پوست را خراشیده و به سلول های پوستی آسیب وارد سازند. همچنین فشار زیاد در هنگام استفاده از این لایه بردار ها می تواند، منجر به آسیب دیدن مویرگ های پوست شود، به همین دلیل افرادی که دارای پوست حساس و خشک می باشند، بهتر است، لایه برداری فیزیکی انجام ندهند، تا پوست تحریک نشده و واکنش های آلرژیک برای آن ها به وجود نیاید.
انجام بیش از اندازه لایه برداری می تواند، لایه بیرونی پوست که نقش محافظتی دارد، را نابود کند و پوست در برابر اشعه های ماوراء بنفش و آلاینده ها آسیب پذیر سازد. این موضوع می تواند، باعث برنزه شدن، آفتاب سوختگی و جوش شود.
شستشوی زیاد با اسکراب های پوست نیز می تواند، هیپریگمانتاسیون و تیره شدن لکه های پوستی را برای فرد به همراه داشته باشد. در مواردی نیز اسکراب ها دارای روغن معدنی و مواد شیمیایی می باشند، که استفاده بی رویه از آن ها می تواند، منجر به مسدود شدن منافذ پوست شوند و جوش های سرسیاه و سر سفید شود.
عوارض لایه برداری شیمیایی
لایه برداری شیمیایی یک روش وابسته به تکنیک می باشد، در صورتی که تکنیک یا محلول اشتباه، دفعات لایه برداری زیاد، داشتن حساسیت یا مراقبت نادرست وجود داشته باشد، احتمالا عوارض لایه برداری شیمیایی را تجربه خواهید کرد. عوارض لایه برداری صورت نسبت به فواید آن اندک می باشند و معمولا در افراد دارای پوست تیره شایعتر است و معمولا عوارض لایه برداری شیمیایی در روش های لایه برداری عمیق وجود خواهند داشت. با لایه برداری شیمیایی نادرست عوارضی برای پوست شما ایجاد خواهد شد، برخی از این عوارض در ادامه ذکر شده اند.
- تحریک پوست، سوزش و خارش
- قرمزی و التهاب
- آسیب به بافت پوست
- از دست دادن سد پوستی
- بروز عفونت های باکتریایی، تبخالی و کاندیدیایی
- تاول، جوش های آکنه ای
- واکنش های آلرژیک مانند پف کردن صورت و چشم ها
- تغییرات بافتی مانند میلیا و چروک
عوارض لایه برداری با لیزر
یکی از عوارض شایع در درمان با لیزر را می توان سوختگی، جای زخم، تغییر رنگ پوست، آسیب به چشم و عفونت دانست. لیزر جهت اثر بر ناحیه مورد نظر به بافت پوست انرژی می دهد، مولکول های پوست انرژی را دریافت می کنند و بافت اطراف آن ها گرم می شود. گرمای بیش از اندازه می تواند، باعث بروز آسیب و سوختگی در پوست شود.
لازم به ذکر است، که خطر سوختگی برای لیزر هایی که از پرتو پیوسته به جای پالس یا تکه تکه استفاده می کنند بیشتر است. هرچند افزودن دستگاه های خنک کننده به خنگ کردن پوست و پیشگیری از سوختگی کمک می کند و نقش بسزایی در پیشگیری از عوارض لیزر دارد.
همچنین برای برخی از افراد حساسیت به لیزر وجود دارد و ممکن است، دراثر استفاده از لیزر دچار عوارض لایه برداری صورت شوند و قرمزی و التهاب را تجربه کنند. دقت داشته باشید، که پس از لایه برداری با لیزر مراقبت از نواحی لیزر شده و اطراف آن بسیار حائز اهمیت می باشد و کوتاهی در این امر می تواند، عوارضی به همراه داشته باشد.
منبع : آرگا
برچسب :