جاجانگمیون (Jajangmyeon) یک غذای کرهای خوشمزه است که برای تهیه آن از نودل و سس لوبیای سیاه استفاده میشود. این غذا که به عنوان نودل سیاه نیز شناخته میشود، طعم بسیار لذیذ و همه پسندی دارد و معمولا اکثر افراد از امتحان کردن آن لذت میبرند. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه جاجانگمیون به طور کامل آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه جاجانگمیون کرهای
مواد لازم برای تهیه جاجانگمیون کرهای به شرح زیر است:
نودل معمولی یا نودل مخصوص جاجانگمیون | ۱ بسته |
گوشت گاو یا گوساله | ۴۰۰ گرم |
ترب سفید خرد شده | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
کدو سبز خرد شده | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذاخوری |
رب لوبیای سیاه کرهای | ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
روغن کنجد | ۱ قاشق چایخوری |
پودر نشاسته سیب زمینی | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
خیار | ۱ عدد |
مراحل تهیه جاجانگمیون کرهای
آماده کردن مواد اولیه این غذا حدود نیم ساعت و پخت آن کمتر از نیم ساعت طول میکشد. مواد اولیه به کار رفته در این غذا برای ۴ نفر مناسب است.
مرحله اول: گوشت را در روغن سرخ کنید
برای شروع باید گوشت گاو یا گوساله را به صورت مربعی ریز خرد کنید. در ادامه یک ماهیتابه گود را روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در آن بریزید و سپس گوشتهای خرد شده را برای ۴ تا ۵ دقیقه در روغن تفت دهید تا طلایی و تر شوند.
مرحله دوم: ترب را به گوشت سرخ شده اضافه کنید
در صورت نیاز روغن اضافه ماهیتابه را خارج کنید و سپس ترب سفید را به صورت مکعبی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و برای یک دقیقه همراه با گوشتها تفت دهید.
مرحله سوم: سیب زمینی، پیاز و کدو را اضافه کنید
در این مرحله باید سیب زمینی را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه پیاز را نیز به صورت نگینی خرد کنید. کدو سبز را بشویید و پس از جدا کردن پوست، آن را نیز به صورت ریز خرد کنید.
حالا ترکیب سبزیجات را در ماهیتابه بریزید و برای ۳ دقیقه مواد را تفت دهید. در این مرحله میتوانید مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: سس لوبیا را اضافه کنید
مواد داخل ماهیتابه را در یک قسمت ماهیتابه جمع کنید و سپس ۲ قاشق روغن زیتون در ماهیتابه بریزید. حالا سس لوبیای سیاه را به آن اضافه کنید و برای یک دقیقه در روغن سرخ کنید. این کار موجب خوش طعم شدن این سس میشود و طعم تلخ و ترش مزه آن را از بین میبرد.
مرحله پنجم: مواد جاجانگمیون را بپزید
همه مواد جاجانگمیون را با هم ترکیب کنید و برای ۳ دقیقه دیگر تفت دهید. در ادامه ۲ فنجان آب به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کنید. سپس شعله گاز را روی حالت متوسط تنظیم کنید. درب ماهیتابه را روی آن بگذارید و اجازه دهید مواد جاجانگمیون برای ۱۰ دقیقه بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مندو با گوشت چرخ کرده؛ غذای کرهای
مرحله ششم: ترکیب نشاسته، آب و شکر را اضافه کنید
بعد از ۱۰ دقیقه باید درب ماهیتابه را بردارید و مطمئن شوید که سیب زمینی و گوشت به خوبی پختهاند. سپس میتوانید نشاسته را با ۱/۴ لیوان آب و یک قاشق چایخوری شکر ترکیب کنید و در چند مرحله به مواد اضافه کنید. در زمان اضافه کردن این ترکیب باید مواد را به طور مرتب هم بزنید.
مرحله هفتم: روغن کنجد را اضافه کنید
برای ۲ تا ۳ دقیقه دیگر مواد را روی حرارت قرار دهید و سپس میتوانید روغن کنجد را اضافه کنید. در ادامه میتوانید شعله گاز را خاموش کنید. روغن کنجد به خاطر عطری که دارد به این غذا اضافه میشود و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
مرحله هشتم: نودل را آماده کنید
برای تهیه نودل باید یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. زمانی که آب جوشید میتوانید نودل ها را به آن اضافه کنید. سپس حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا نودل ها نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید و زیر آب سرد بگیرید. چند دقیقه صبر کنید تا آب اضافه نودل ها کشیده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت تخم مرغ و سبزیجات کرهای
مرحله نهم: جاجانگمیون را سرو کنید
در آخرین مرحله باید نودل ها را در ظرف کاسهای بزرگ بریزید و سپس سس لوبیای سیاه را روی آن بریزید. برای تزیین این غذا میتوانید خیار را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت برشهای نازک خرد کنید و روی غذا بریزید. غذای کرهای شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه جاجانگمیون کرهای
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه جاجانگمیون کرهای اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- در برخی از رسپیها برای تهیه نودل با سس لوبیای سیاه به جای سس لوبیای سیاه از سس سویا استفاده میشود. در طرز تهیه جاجانگمیون با سس سویا باید سس لوبیای سیاه را حذف کنید و به جای آن مقداری سس سویا به مواد اضافه کنید.
- جالب است بدانید که کرهایها همین غذا را بدون نودل و با برنج نیز تهیه میکنند و به آن جاجانگباپ میگویند.
- میتوانید سس لوبیای سیاه آماده را از فروشگاههایی که مواد غذایی کرهای میفروشند، تهیه کنید.
- به طور معمول برای تهیه این غذا از نودلهایی که کمی ضخیمتر هستند استفاده میشوند. اگر به این نودل ها دسترسی ندارید، میتوانید از نودل معمولی نیز استفاده کنید.
- برای تهیه این غذا میتوانید به جای ترب از کلم سفید خرد شده نیز استفاده کند.
- به منظور مزه دار کردن این غذا میتوانید مقداری زنجبیل تازه رنده شده نیز به آن اضافه کنید.
- در برخی رسپیها برای تهیه این غذا از مقداری قارچ خرد شده نیز استفاده میشود.
- برای تزیین این غذا میتوانید به جای خیار از چند عدد نخود فرنگی پخته شده نیز استفاده کنید.
- برای تهیه غذای کرهای جاجانگمیون میتوانید گوشت را حذف کنید و آن را به صورت کاملا گیاهی نیز آماده کنید
- در برخی رسپیها برای تهیه نودل با سس لوبیای سیاه به جای گوشت گاو از گوشت گوسفندی یا فیله مرغ استفاده میشود.
- در پاسخ به این سوال که جاجانگمیون چه طعمی دارد باید بگوییم که این غذا طعم تند و تیز و کمی شیرین و خوشمزهای دارد و معمولا اکثر افراد از خوردن آن لذت میبرند.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به بهترین روش طرز تهیه جاجانگمیون کرهای و همه فوت و فنهای تهیه این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن یا خوردن این غذای متفاوت و خوش طعم کرهای را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…