ترشی پیاز یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع ترشیهاست که میتوانید در کنار غذاهای مختلف آن را سرو کنید. استفاده از آب خیارشور به جای سرکه، طعمی تازه و دلپذیر به پیاز میبخشد. در این بخش از مجله اکالا طرز تهیه این نوع ترشی را به همراه نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه ترشی پیاز بنفش
مواد لازم جهت تهیه ترشی پیاز بنفش به شرح زیر است:
پیاز بنفش | ۵-۶ عدد متوسط |
آب خیارشور | به میزان لازم |
نمک (اختیاری) | به میزان دلخواه |
فلفل سیاه یا قرمز (اختیاری) | به میزان لازم |
مراحل تهیه ترشی پیاز بنفش
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۵-۷ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی این ترشی ۳-۴ روز است.
- شما با هر مقدار مواد اولیه که در دسترس دارید میتوانید به راحتی و در حجم های مختلفی این ترشی جذاب را تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی آسان قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی پیازها
پیازها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. پیازها را باید به شکل خلالهای نازک و هماندازه برش دهید.
بهتر است از یک چاقوی تیز یا یک دستگاه برش استفاده کنید تا خلالها یکدست و زیبا شوند. برش نازک باعث میشود که پیازها به راحتی در آب خیارشور جا بیفتند.
شما در تهیه این ترشی از انواع پیازها میتوانید استفاده کنید؛ اما پیازهای بنفش انتخاب مناسبتری هستند. زیرا رنگ و طعم جذابی به ترشی میدهند.
مرحله دوم: قرار دادن پیازها در شیشه
یک شیشه تمیز و خشک انتخاب کنید. بهتر است از شیشهای با دهانه بزرگ استفاده کنید تا به راحتی بتوانید پیازها را داخل آن بریزید.
پیازها را به آرامی در شیشه بریزید و با دست یا قاشق فشار دهید تا به خوبی درون شیشه فشرده شوند و هوای زیادی بین خلالهای پیاز باقی نماند.
این کار کمک میکند تا پیازها بهتر طعمدار شوند و فضای کمتری در شیشه اشغال کنند. همچنین باعث جلوگیری از خراب شدن ترشی میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی پیاز جعفری
مرحله سوم: افزودن آب خیارشور
آب خیارشور را به آرامی روی پیازها بریزید تا همه خلالها در آب خیارشور غوطهور شوند. حتماً دقت کنید که پیازها کاملاً پوشیده شده باشند تا فرایند ترشی شدن به خوبی انجام شود.
آب خیارشور را بچشید و در صورت دلخواه کمی نمک یا فلفل سیاه به ترشی اضافه کنید.
شما برای داشتن طعمی قوی تر میتوانید ادویههایی مانند سیاه دانه یا گلپر نیز به شیشه اضافه کنید.
مرحله چهارم: نگهداری شیشه
شیشه را محکم ببندید و آن را در یخچال قرار دهید. بهتر است پیازها برای مدت سه روز در آب خیارشور بمانند تا طعم مناسبی بگیرند.
در طول این مدت، آب خیارشور به آرامی وارد بافت پیازها میشود و آنها را ترش و خوشمزه میکند.
برای طعمی بهتر، میتوانید شیشه را هر چند ساعت یکبار تکان دهید تا طعمها به طور یکنواخت پخش شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور سیب زمینی ترشی
مرحله پنجم: آمادهسازی نهایی
بعد از گذشت زمان اعلام شده شیشه را از یخچال خارج کنید و پیازها را تست کنید.
حداقل سه روز زمان برای رسیدن ترشی لازم است، اما اگر طعم قویتری میخواهید، میتوانید مدت بیشتری پیازها را در آب خیارشور نگه دارید.
ترشی پیاز با آب خیارشور طعمی ملایمتر و شیرینتر نسبت به ترشیهایی که با سرکه درست میشوند، دارد و میتواند همراهی خوشمزه برای انواع ساندویچها، کبابها و غذاهای گوشتی باشد.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش بسیار ساده و آسان فوق این ترشی فوری و جذاب را تهیه و به عنوان چاشنی در کنار غذاهایتان استفاده کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.