قبل از این که با دلیل سفت شدن پدال ترمز آشنا شوید بهتر است با نحوه عملکرد سیستم ترمز آشنا شوید.

در سیستم ترمز هیدرولیک با فشار دادن پدال ترمز، روغن ترمز فشرده و متراکم می‌شود و نیروی حاصل از این فرآیند باعث فشرده شدن کفشک‌های ترمز به دیسک‌های خودرو می‌شود و در نتیجه انرژی مکانیکی در اثر اصطکاک به انرژی گرمایی تبدیل می‌شود و سرعت خودرو کاهش پیدا می‌کند.

این سیستم در نگاه اول بسیار ساده و بدون پیچیدگی در نظر می‌رسد، اما بهتر است بدانید وجود هر گونه اختلال در این سیستم موجب کاهش کارایی و بازدهی ترمز خودرو می‌شود که این مشکلات در نهایت موجب سفت شدن ترمز می‌شود.

البته عوامل دیگری مثل کثیف شدن اجزای سیستم ترمز و یا روغن ترمز در اثر ورود گل و لای و آلودگی هوا نیز وجود دارد که می‌تواند بازدهی ترمز را کاهش دهد و در نهایت موجب سفت شدن ترمز شود.

همچنین امکان تعمیر سیستم ترمز خودرو در خانه وجود ندارد و برای تعمیر آن حتما باید توسط مکانیک‌های ماهر و کار کشته انجام گیرد؛ بنابراین در صورت وجود هر گونه مشکل در سیستم ترمز و یا سفت شدن پدال ترمز بهتر است برای رفع این مشکل به افرادی که در این زمینه دارای مهارت و تجربه کافی هستند مراجعه کنید.

دلایل سفت شدن پدال ترمز

یکی از اصلی‌ترین دلایل که باعث سفتی پدال ترمز می‌شود بوستر ترمز است. اگر بوستر ترمز ضعیف باشد نمی‌تواند خلاء مناسب تولید کند. به این معنا که وقتی شما پای خود را روی پدال ترمز فشار می‌دهید هیچ کمکی از طرف بوستر دریافت نمی‌کنید و این کار باعث سفتی پدال می‌شود.

اندازه اشتباه اجزای سیستم ترمز

اگر بوستر ترمز خودرو خود را به تازگی تعویض کرده اید و پدال ترمز هنوز به سختی فشرده می‌شود. به این دلیل است که قسمت‌های تعویض شده اندازه نادرستی دارند. استفاده از بوستر‌های سنگین‌تر و شلنگ‌های با سایز بزرگ‌تر اشتباهات متداول مکانیک‌های کم تجربه است.

نشتی شلنگ خلا

با این که دلیل اصلی سفتی ترمز مربوط به بوستر ترمز است، اما گاهی اوقات خرابی اجزای دیگر این سیستم نیز باعث سفتی ترمز می‌شود. در بعضی از موارد شلنگ خلا شروع به نشتی می‌کند و باعث کاهش تأثیر خلا روی سیستم ترمز گیری می‌شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   خلوص نیت و گمنامی این شهید او را از بقیه مردم متمایز می‌کرد

نامناسب بودن عملکرد دریچه بررسی

این دریچه که وظیفه کنترل خروج هوا از بوستر و جلوگیری از ورود هوا به آن را دارد، ممکن است گاهی شکسته شود یا بد کار کند؛ که این بد کاری نیز منجر به سفت شدن پدال ترمز می‌شود.

مشکل در کفشک‌ها

کفشک‌ها یکی دیگر از اجزای بسیار مهم سیستم ترمز به شمار می‌آیند که لنت‌های ترمز در آن‌ها جای می‌گیرند. صحیح نبودن زاویه کفشک‌ها و یا خراب بودن آن‌ها یکی از دلایلی است که در سیستم ترمز اتومبیل مشکل ایجاد می‌کند که این مشکلات می‌توانند به سفت شدن ترمز منجر شود. با تعویض کفشک‌ها یا تعمیر آن‌ها می‌توان مشکل سفتی ترمز را حل کرد.

کثیف بودن روغن ترمز

تعدادی از اجرای سیستم ترمز خارج از آن قرار دارد و مدام در معرض آلودگی‌ها و گل و لای قرار دارند. با نفوذ این موارد به روغن ترمز میزان بازدهی ترمز به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

روغن ترمز باید به رنگ زرد کهربایی باشد و تغییر این رنگ به معنای کهنه و کثیف بودن آن است؛ بنابراین بهتر است در صورت سفت شدن پدال ترمز در مرحله اول روغن ترمز خودروی خود را تعویض کنید و مطمئن شوید ک از روغن ترمز‌های با کیفیت و معتبر استفاده می‌کنید.

در هر صورت بهتر است بعد از طی کردن مسافتی حدود ۴۰ تا ۶۰ کلیو متر روغن ترمز تعویض شود.

علائمی که به ما می‌گوید پدال ترمز خودرو ما سفت شده

سفت شدن پدال ترمز دارای علائم مشخصی است که به راحتی می‌توان از وجود این مشکل خبر دارد شد و اولین نشانه آن نیز سخت شدن پدال ترمز در مقایسه با حالت عادی است.

میزان سختی پدال ترمز باید در حد متوسط قرار داشته باشد و شل شدن یا سفت شدن آن نشان دهنده یک مشکل در سیستم ترمز خودرو می‌باشد. همچنین بهتر است بدانید که معیار خاصی برای درک میزان سختی پدال ترمز وجود ندارد و این موضوع به تجربه هر فرد بستگی دارد و از هر خودرویی به خودروی دیگر متفاوت است.

اما با این حال اگر مشکلی در سیستم ترمز خودرو وجود داشته باشد سریعا نمایان می‌شود و تفاوت محسوسی در درجه سختی پدال ترمز عادی و پدال ترمز سفت وجود دارد که با یک بار استفاده از ترمز هم می‌توانید متوجه آن شوید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   وقتی ناوگروه تهاجمی آمریکا از فناوری زیردریایی جا می‌ماند

همچنین یکی دیگر از نشانه‌های سفت شدن ترمز طولانی شدن مسافت طی شده بعد از ترمز گرفتن است. اگر چه این مشکل می‌تواند در اثر عوامل مختلفی آشکار شود، اما اگر قرار گرفتن آن در کنار افزایش نیروی مکانیکی مورد نیاز برای فشار دادن پدال ترمز نشانه‌ی قطعی سفت شدن ترمز خودرو می‌باشد.

رفع مشکل سفت شدن پدال ترمز

بعد از اینکه علت سفت شدن پدال ترمز را بررسی کردید و آن را شناسایی کردید می‌توانید با تعویض قطعه مورد نظر این مشکل را حل کنید. در صورتی که سفتی پدال ترمز ناشی از کهنه بودن و یا کثیف بودن روغن ترمز باشد با تعویض روغن ترمز مشکل حل می‌شود.

برای تعویض روغن ترمز می‌توانید مراحل زیر را انجام دهید.

کلاهک مخزن را بردارید.

آچار را به آرامی زیر مخزن بکشید. دقت کنید که فقط از نوک آچار و پیچ گوشتی استفاده کنید.

اگر آچار هنگام خارج کردن مخزن تمیز نباشد، مایع داخل ترمز لبریز می‌شود.

مایع قدیمی داخل مخزن را خارج کنید و مخزن را با مایع تازه و جدید پر کنید.

می‌توانید این مایع را به صورت دستی چک کنید که آیا برای ماشین شما مناسب است یا خیر. زیرا انواع این مایع‌ها برای همه خودرو‌ها مناسب نیستند.

یک ظرف سوراخ دار را در زیر چرخ عقب سمت راست قرار دهید. قانون عمومی این است که از ترمزی شروع کنید که از سیلندر دور است که همان چرخ سمت راست می‌باشد.

کم کم به سیلندر نزدیک شوید و کار را با سمت چپ ماشین تمام کنید.

دریچه خروجی را تا نصفه باز کنید و از یک نفر بخواهید تا پدال ترمز را فشار دهد. زمانی که جریان مایع آرام‌تر شد می‌توانید دریچه را ببندید.

دوباره از نفر دوم بخواهید که ترمز را فشار دهد و سپس دوباره این کار را تکرار کنید.

این کار را تا جایی تکرار کنید که مایع ترمز شفاف و تمیز شود و هیچ گونه حبابی در داخل آن قرار نداشته باشد.

این کار را برای هر دو چرخ انجام دهید

افزایش آگاهی و اطلاعات:   نکاتی که هنگام حضور در طبیعت باید رعایت کنیم

زمانی که مایع ترمز به درستی جاری شود پدال احساس بهتری خواهد داشت و در صورتی دچار مشکل خواهد شد که دوباره گل و لای در آن تلنبار شود.

لازم به ذکر است که در برخی از مقالاتی که در بستر اینترنت وجود دارند ذکر شده است که این مشکل را می‌توانید در منزل حل کنید، ولی باید توجه کنید که تعمیرات مربوط به سیستم ترمز خودرو جزء فرایند‌های پیچیده و تخصصی است و بهتر است که برای تعمیر آن کار را به کار دان بسپارید؛ بنابراین رفع مشکل سفت شدن پدال ترمز در خانه پیشنهاد نمی‌شود چرا که ممکن است بعد از باز کردن سیستم ترمز خودرو، برای سر هم کردن و بستن آن با مشکل مواجه شوید که اگر این اتفاق بیوفتند خودرو شما زمین گیر می‌شود و هزینه‌هایی را بابت انتقال آن به تعمیرگاه به شما تحمیل خواهد کرد.

همچنین برای برطرف کردن این مشکل همواره از قطعات اصل و خدمات تعمیرگاه‌های معتبر استفاده کنید تا با مشکل خاصی پس از تعمیر سیستم ترمز مواجه نشوید و این نکته را هم فراموش نکنید که سیستم ترمز اتومبیل از عمر مفید مناسبی برخوردار است و در صورت سالم بودن و استفاده درست از آن می‌تواند تا چندین سال وظیفه خود را به درستی انجام دهد.

جمع بندی مطالب

سفت شدن پدال ترمز یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای هر خودرو و راننده‌ای اتفاق بیوفتد و کیفیت و لذت رانندگی را تحت تأثیر قرار دهد و موجب استهلاک سیستم ترمز در طولانی مدت شود. در این مقاله به عواملی که این مشکل را به وجو می‌آورند اشاره شد.

توصیه نهایی ما به شما این است که از قطعات اصل و با کیفیت استفاده کنید و خودروی خود را نیز به تعمیرگاه‌های معتبر بسپارید

منبع:بیتوته

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *