کشک و بادمجان یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که به روشهای متنوعی تهیه میشود. تهیه کشک و بادمجان به روش بخار پز نیز یکی از روشهای بسیار ساده و آسانی است که با کمک آن میتوانید غذایی سالمتر و رژیمیتر داشته باشید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه کشک بادمجان بخارپز را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه کشک بادمجان بخارپز
مواد لازم جهت تهیه کشک بادمجان بخارپز به شرح زیر است:
بادمجان | ۴ عدد |
کشک | ۱/۲ پیمانه |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۱ عدد |
گردوی خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن زیتون یا روغن کنجد | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کشک بادمجان بخارپز
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۲۵-۳۰ دقیقه است.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی بادمجانها
بادمجانها را بشویید و پوست آنها را با کمک چاقو یا پوستکن بگیرید.
سپس آنها را به صورت مکعبهای متوسط برش بزنید. هرچه بادمجانها نازکتر برش بخورند، زمان بخارپزی آنها کمتر خواهد بود.
پس از برش بادمجانها، برای جلوگیری از تلخ شدن آنها، میتوانید روی بادمجانها نمک بپاشید و آنها را به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا آب تلخ خود را از دست بدهند.
سپس آنها را با آب سرد بشویید و با کمک دستمال نخی آشپزخانهای به خوبی خشک کنید.
مرحله دوم: بخارپز کردن بادمجانها
قابلمه مناسبی را آب کنید و روی حرارت بگذارید. بادمجانها را درون سبد بخارپز قرار دهید و سبد را درون قابلمه گذارید.
در قابلمه را ببندید و بادمجانها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بخارپز کنید تا کاملاً نرم شوند.
اگر بخارپز ندارید، میتوانید از یک قابلمه و الک فلزی استفاده کنید تا بادمجانها با بخار پخته شوند.
بادمجانها نباید بیش از حد نرم شوند که حالت خمیری پیدا کنند، بلکه باید نرم؛ ولی همچنان شکل خود را حفظ کنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک
مرحله سوم: آماده سازی پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و درون تابه مناسبی بریزید.
مقدار کمی روغن زیتون یا کنجد به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها طلایی و نرم شود. توجه داشته باشید که از روغن کمی استفاده کنید.
سپس سیرها را بشویید و پوست بگیرید. سیرها را با کمک چاقو ریز خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
برای داشتن غذایی سالمتر اگر تمایل دارید، میتوانید به جای سرخ کردن پیاز، آن را نیز بخارپز کنید.
مرحله چهارم: ترکیب بادمجان با پیاز و سیر
بادمجانهای بخارپز شده را به تابهای که پیاز و سیر در آن تفت داده شده است اضافه کنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید.
پس از ترکیب شدن مواد کمی زردچوبه، نمک و فلفل به ترکیب اضافه کنید و مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید تا طعم غذا بهتر شود.
سپس گردوی خرد شده را به ترکیب فوق اضافه کنید تا به غذا بافت و طعم خاصی ببخشید.
توجه داشته باشید که اگر کشک شما نمک دارد در این مرحله نمک اضافه نکنید.
مرحله پنجم: افزودن کشک
کشک را به ترکیب درون تابه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. در این مرحله، کشک به غذا طعم و بافتی خاص میبخشد.
اگر میخواهید کشک و بادمجان غلیظتری داشته باشید، میتوانید مقدار کمتری کشک استفاده کنید یا زمان پخت را کمی بیشتر کنید تا آب اضافی تبخیر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک و بادمجان دامغانی به روش سنتی
مرحله ششم: آمادهسازی نعنا داغ
نعنا داغ طعم بسیار خوبی به این غذا میدهد. در یک تابه کوچک، مقدار کمی نعنا خشک را با یک قاشق چایخوری روغن زیتون تفت دهید.
مراقب باشید که نعنا سریع میسوزد، بنابراین باید به سرعت آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله هفتم: تزیین و سرو کشک و بادمجان
کشک و بادمجان آماده شده را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با نعنا داغ، گردوی خرد شده و کشک اضافی تزئین کنید.
این غذا را میتوانید به همراه نان تازه، سبزی خوردن یا حتی برنج سرو کنید.
امیدواریم که آموزش فوق در این بخش از مجله آشپزی اکالا برایتان مفید واقع شده باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این کشک و بادمجان سالم و خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. تهیه کشک و بادمجان با این روش بسیار کمچرب تر و کمکالریتر از روش های دیگر است و به شما این امکان را میدهد که تا از تمام خواص بادمجان بهرمند شوید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.