تلخ شدن خورش کرفس مشکلی است که معمولا به دلیل رعایت نکردن نسبت سبزیهای استفاده شده در این غذا یا آماده کردن غذا به روش نادرست ایجاد میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با علت تلخ شدن خورش کرفس و روشهای برطرف کردن آن آشنا شوید.
مهمترین دلیل تلخ شدن خورشت کرفس سرخ کردن زیاد سبزیجات و کرفس و همچنین استفاده از نعنا به مقدار زیاد است. در برخی مواقع نیز ممکن است اضافه کردن پودر لیموی نامرغوب و تلخ موجب تلخ شدن مزه این خورش شود. برای رفع این مشکل باید در زمان سرخ کردن سبزی بسیار دقت کنید و مدام سبزیها را هم بزنید. اضافه کردن مقداری جعفری سرخ شده به خورشتی که به خاطر نعنای زیاد تلخ شده نیز به متعادل شدن مزه آن کمک میکند. برای خواندن روشهای رفع تلخی خورش کرفس و بررسی دلایل بروز این مشکل میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
علت تلخ شدن خورش کرفس چیست؟
خورشت کرفس یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که اگر از نعناع زیاد برای پخت آن استفاده کنید یا سبزی آن به روش نادرستی آماده شود، مزه تلخی پیدا میکند. در ادامه این بخش به مهمترین دلایل تلخ شدن خورش کرفس اشاره شده است.
۱- سرخ کردن کرفس به مدت زیاد
یکی از اصلیترین دلایل تلخ شدن خورش کرفس، سرخ کردن کرفس و برگ آن به مدت طولانی است. به خاطر داشته باشید که کرفس و برگ کرفس تنها باید به اندازهای سرخ شوند که رنگ آنها طلایی شود. سیاه شدن رنگ کرفس نشانه سوختن آن است و این کار موجب تلخ شدن مزه خورشت میشود.
۲- سرخ کردن سبزی خورش به مدت طولانی
دومین دلیل تلخی خورش کرفس سرخ کردن سبزی خورش به مدت طولانی است. زمانی که ترکیب نعنا و جعفری را به مدت طولانی سرخ کنید یا از روغن کم برای سرخ کردن سبزی خورش استفاده کنید، سبزی به جای سرخ شدن، میسوزد و رنگ آنها سیاه میشود. در این شرایط مزه خورش شما تلخ میشود و از طرفی سبزیجات نیز عطر و طعم خود را به طور کامل از دست میدهند.
۳- استفاده از مقدار نعنای زیاد در خورش
برای پخت خورش کرفس معمولا از ترکیب جعفری، نعنا و برگ کرفس استفاده میشود. اما در صورتی که مقدار نعنا را بیشتر یا حتی برابر با دیگر سبزیها در نظر بگیرید، مزه خورش شما کمی تلخ میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش کرفس گیاهی
۴- اضافه کردن پودر لیمو عمانی تلخ
اگر برای مزه دار کردن خورش کرفس از پودر لیموی نامرغوب استفاده کنید، ممکن است طعم خورش شما تلخ شود. برای طعم دار کردن خورش کرفس بهتر است از پودر مغز لیمو استفاده کنید.
برای درست کردن برخی از پودر لیموها، پوست و هسته لیمو همراه با مغز لیمو میکس میشوند و از همین رو طعم تلخی دارند. سعی کنید برای پخت این غذا از پودر مغز لیمو یا پودر لیموی باکیفیت استفاده کنید.
۵- استفاده از کرفس نامرغوب
برخی از کرفسها طعم تلخی دارند و استفاده از آنها در خورش موجب بد طعم شدن آن میشود. معمولا قرار گرفتن ساقه کرفس در مکان گرم و همچنین رسیده بودن بیش از حد ساقه کرفس از مهم ترین دلایل تلخی ساقه کرفس است. قبل از درست کردن خورش کرفس حتما قسمتی از ساقه کرفس را برش دهید و طعم آن را بچشید و در صورتی که تلخ به نظر میرسد، از آن استفاده نکنید.
روشهای از بین بردن تلخی خورش کرفس
برای جلوگیری و رفع تلخی خورش کرفس راهکارهای زیادی وجود دارد. در ادامه این بخش به روشهای موثر برای رفع این مشکل اشاره شده است.
نسبت سبزیها را رعایت کنید
برای پخت خورش کرفس باید از نسبت مناسبی از انواع سبزیجات استفاده کنید. به طور کلی برای پخت این خورش باید از جعفری بیشتر و نعنای کمتری استفاده شود. برای آماده کردن یک کیلوگرم سبزی خورشت کرفس به ۱۵۰ گرم نعنا و مقداری جعفری برگ کرفس نیاز دارید.
استفاده از نعنا به مقدار زیاد، طعم خورش را تلخ میکند. اگر احساس میکنید که مقدار نعنای سبزی زیاد است، میتوانید مقداری جعفری و برگ کرفس تازه خرد شده به آن اضافه کنید تا این مشکل برطرف شود.
در زمان سرخ کردن سبزیجات صبور باشید
در زمان سرخ کردن سبزی مخصوص خورش کرفس باید شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید سبزیجات به آرامی و با حرارت ملایم در روغن سرخ شوند. از روغن به اندازه کافی استفاده کنید و به هیچ عنوان اجازه ندهید رنگ سبزیجات تیره و سیاه شوند.
بیشتر بخوانید: بهترین چاشنیها برای خورشت کرفس مجلسی
مقداری جعفری به خورش اضافه کنید
اگر بعد از آماده کردن خورش کرفس متوجه شدید که مزه آن به خاطر زیاد بودن مقدار نعنا، تلخ به نظر میرسد، میتوانید مقداری جعفری خرد شده تهیه کنید و آن را به صورت جداگانه در روغن سرخ کنید و سپس در خورش بریزید. در ادامه اجازه دهید خورش برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد و جا بیفتد.
از چاشنی مناسب استفاده کنید
برای مزه دار کردن این خورش میتوانید از آب لیمو ترش تازه، آبغوره یا پودر مغز لیمو استفاده کنید. در صورتی که از پودر لیمو استفاده میکنید، حتما طعم آن را بچشید و مطمئن شوید که پوست و هسته لیمو همراه با گوشت لیمو ترکیب نشده باشند.
کرفس را برای چند دقیقه سرخ کنید
سرخ کردن طولانی مدت کرفس موجب تلخ شدن مزه آن میشود. قبل از اضافه کردن کرفس به غذا، میتوانید آن را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید. در زمان تفت دادن کرفسها باید مدام آنها را هم بزنید و مراقب باشید که رنگ کرفسها تیره نشود.
چند عدد قند به خورش اضافه کنید
گفته میشود که اضافه کردن چند حبه قند میتواند طعم تلخی خورش کرفس را برطرف کند. در این روش باید ۱ تا ۲ حبه قند در خورش بیندازید و اجازه دهید قندها خوب آب شوند. سپس مزه خورش را بچشید و میزان تلخی را بررسی کنید. با این روش مقداری از تلخی خورش از بین میرود و غذای شما طعم متعادلتری پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کرفس + نکات لعابدار شدن آن
از آبلیمو کمک بگیرید
برای از بین بردن تلخی نعنا در غذا میتوانید مقداری آب لیمو ترش تازه به خورش اضافه کنید. لیمو طعم خورش را متعادل میکند و مقدار تلخی نعنا را کاهش میدهد. زمانی که مقدار تلخی خورش کم باشد، این روش بسیار موثر خواهد بود.
اگر برایتان سوال شده که چگونه تلخی برگ کرفس را بگیریم، باید بگوییم که بهترین راه برای از بین بردن تلخی برگ کرفس در این خورش، اضافه کردن آبلیمو به آن است. به خاطر داشته باشید که آب لیمو ترش را در نیم ساعت پایانی پخت خورش به آن اضافه کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به علت تلخ شدن خورش کرفس و همچنین روشهای برطرف کردن این مشکل اشاره شد. شما از چه روشهایی برای از بین بردن تلخی خورش کرفس استفاده میکنید؟ به نظر شما کدام روش بیشتر روی برطرف کردن طعم تلخ این خورش موثر است؟
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…