سید‌ابراهیم رئیسی دیروز در جشن ملی توانمندسازی ۱۰۰هزار مددجوی کمیته امداد نکات قابل توجهی را درباره سیل سیستان و بلوچستان مطرح کرده است.

وی در این مراسم گفته است: تربیت مادینی است و خیرین بی‌نام و نشان زیادی بدون کار تبلیغاتی بسیار کار می‌کنند. این مربوط به افراد دارای مکنت نیست بلکه افرادی که شاید نیاز هم داشته باشند، سعی می‌کنند در سطح خود به دیگران کمک کنند. در سفر اخیر به سیستان و بلوچستان، سیل‌زدگان در روستا‌ها گفتند از کمک‌های هلال‌احمر تشکر می‌کنیم، ولی چون این کمک‌ها بیش از نیاز ما بود و خانه‌های ما سالم است این کمک‌ها را به آن طرف مرز دادیم، چون آن‌ها بیشتر نیازمند بودند.

کسانی هستند که در مرز زندگی می‌کنند و نیاز دارند، ولی احساس کردند آن طرف مرزی‌ها بیشتر به کمک نیاز دارند. این نگاه مربوط به همت بلند، ایثار و گذشت و توجه به دیگران برای خداست که خیلی ارزش دارد. این روحیه در مردم بوده و هست. وی ادامه داد: موضوع مدد و مددرسانی بحث بسیار مهمی است که نمی‌توان در این مختصر به آن پرداخت. در فرهنگ دینی ما مدد جزو بهترین کار‌ها شمرده شده است. بعد از انجام واجبات، هیچ کاری در جایگاه مددرسانی قرار ندارد. هرکسی بتواند به دیگری مدد کند، جایگاه ممتازی دارد. امام خمینی (ره) می‌خواست انقلاب جهانی را هدایت کند، اما یاد مددجویان را در دل داشت.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   بالاخره در کوچه پرستاران هم عروسی شد/ اولین دستور کار وزیر جدید بهداشت

رئیسی تصریح کرد: این ایام یادآور روز‌هایی است که به ذهن و قلم امام خمینی (ره) تشکیل کمیته امداد جاری شد و فرمان تشکیل کمیته امداد را صادر کردند. شاید درسال۵۷ کمیته امداد جزو اولین نهاد‌هایی بود که بر ذهن و قلم امام جاری شد. کمیته امداد برکات بسیاری در توجه به محرومان، نیازمندان و مددجویان داشته است.

رئیس جمهور گریزی هم به سال کرونا زده و گفته در مسأله کرونا این خبر را شنیدید که در اروپا فروشگاه‌ها را غارت کردند، ولی چنین خبری را در ایران نشنیدید، چون رهبری انقلاب کمک مومنانه را مطرح کردند و تمام مساجد و خانه‌ها به محلی برای کمک تبدیل شد. مردم به دیگران توجه دارند و دیگرخواهی در پرتو خداخواهی است و این نگاه خیلی ارزشمند است. چند وقت پیش در اخبار دیدید که یک پارکبان گفت دو نفر را در کمیته امداد تحت پوشش گرفتم. بحث پولداری نیست و عموم جامعه به دلیل تربیت دینی خصلت ارزشمند کمک به دیگران را دارند.

ازسوی دیگر سیل اخیر در سیستان و بلوچستان گرچه خسارت سنگینی به خانه‌ها و جان مردم وارد نکرد؛ اما از بین رفتن بخشی از جاده‌ها و مسدودشدن مسیر‌های منتهی به تعدادی ازروستا‌های جنوبی درشهرستان چابهار ودشتیاری باعث شد ضعف زیرساخت‌ها در این منطقه بار دیگر خودنمایی کند. چندسالی است وقتی حرف ازرفع مشکلات زیرساختی و محرومیت سیستان و بلوچستان به میان می‌آید، پیشنهاد «تقسیم استان» به عنوان یک راه‌حل مطرح می‌شود؛ راه‌حلی که نمونه اجرایی آن در تقسیم استان خراسان به سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی قابل بررسی است.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   گل نخوردن‌هایی که به برد ختم می‌شود

این پیشنهاد مخالفان سرسختی دارد که معتقدند تقسیم سیستان و بلوچستان نمی‌تواند به رفع محرومیت‌ها کمک کند و ممکن است شکاف‌های اجتماعی و تهدیدات امنیتی به دنبال داشته باشد. از طرف دیگر، موافقانی مصمم هستند که باور دارند استدلال کافی و متقن برای تقسیم استان وجود دارد و تعلل در آن توسط مسئولان و دولتمردان می‌تواند عمر محرومیت را در این منطقه طولانی‌تر کند.

تقسیم سیستان و بلوچستان از زبان رئیسی

حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوردر میان مردم روستای «دور» که هفته پیش صورت گرفت، فرصت خوبی بود تا بالاترین مقام اجرایی کشور درباره تقسیم استان سیستان و بلوچستان صحبت کند. هفته پیش رئیسی در حالی که از سفر الجزایر خود را به مناطق سیل‌زده رسانده بود در حلقه مردم روستای دورگفت: «درطول این چند روز احساس کردم خودم باید در منطقه باشم و وضعیت را ببینم تا برای کار‌های آتی برنامه‌ریزی کنیم. باید زیرساخت‌هایی ایجاد کنیم تا در بارش‌های آینده شاهد تلفات یا مشکلات نباشیم و بتوانیم از مواهب بارش‌ها و نزولات آسمانی بهره ببریم.» حرف از بهبود زیرساخت‌ها فرصت خوبی برای آن بود که از رئیس‌جمهور بپرسند: «با توجه به ضرورت اصلاح زیرساخت‌ها، طرح تقسیم استان می‌تواند کمک کند؟» رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش مهر گفت: «این موضوع از بحث‌های آینده است. ما گفته‌ایم وزارت کشور بررسی‌های لازم را در این باره انجام دهد.پیشنهاد‌هایی به دست دولت رسیده که در وزارت کشور درحال بررسی است.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   چند نکته برای مدیریت گوشی همراه هنگام سفرهای خارجی

بعد ازآن، این موضوع درکمیسیون امور مقدماتی دولت مورد بررسی قرارمی‌گیرد تا در نهایت ببینیم درباره پیشنهاد‌های مختلف که برای سیستان وبلوچستان وجود دارد، چه تصمیمی باید گرفت.» رئیسی تاکید کرد: «چه تقسیمات کشوری صورت بگیرد و چه وضع فعلی حفظ شود، موضوع استان سیستان و بلوچستان جزو اولویت‌های دولت است و توجه به این استان و رفع محرومیت‌های آن مورد تاکید رهبری و مجموعه دولت است و همواره دنبال شده است. مسائل مختلف دراین منطقه ازجمله مسکن، اشتغال و آب دراولویت هستند. البته مسئولان منطقه و استانداری نیز با همت ارزشمندی کار را دنبال می‌کنند.»

منبع: جام جم 

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *