شاید بسیاری از شما بر خلاف من از دیدن و مصرف پای مرغ احساس خوبی نداشته باشید اما توصیه پزشکان و جراحان ارتوپد استفاده از سوپ پای مرغ و دیگر انواع غذا با پای مرغ است! چون یکی از غنی ترین منابع کلسیم، ویتامین، پروتئین ها، مواد معدنی و حیاتی برای بدن است. واقعاً نمیشود خواص پای مرغ را نادیده گرفت.
پای مرغ یکی از غنی ترین منابع کلسیم و ویتامین D است و از همین جهت به افرادی که دچار مشکلاتی مانند خمیدگی، پوکی استخوان، آرتروز، نرمی استخوان (راشیتیسم)، روماتیسم، شکستگی استخوان و نیز اختلال عملکرد عضلانی ناشی از کمبود کلسیم و ویتامین D هستند مصرف آن توصیه میشود. پای مرغ به ترمیم غضروف ها کمک می کند.
پای مرغ بهترین درمان برای پوکی استخوان، جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف ها، پیشگیری و درمان صدای مفاصل در حال فرسایش، بهترین جایگزین قرص های غضروف ساز، بهترین کمک برای رشد کودک و نوجوان، بهترین درمان برای سرماخوردگی و ضعف شدید، بهترین منبع گلوکزامین و سولفات کندورایتین، بهترین ترمیم کننده شکستگی استخوان و بهترین بهبود دهنده کمردرد یا دیسک کمر است.
از دیگر خواص پای مرغ کاهش فشارخون مفید میباشد. به هضم غذا کمک میکند. با استرس مبارزه میکند. خواب را بهبود می بخشد. حافظه و یادگیری را بهتر می کند و بهترین درمان افسردگی است. مناسب برای افرادی که گوشت نمی توانند مصرف کنند. پای مرغ منبع غنی مواد خون ساز و آهن ساز است.
خواص فوق العاده پای مرغ
افزایش تراکم استخوان ها
کلسیمی که از استخوانها وارد سوپ میشود آماده جذب در بدن شما میباشد و سلاح کاملی در مقابل پوکی استخوان یا هر نوع استخوانهای ضعیف است. پوکی استخوان (که کاهش تراکم استخوان گفته میشود)، اصولاً با روند پیری و افزایش سن ایجاد میشود. مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم، فسفر و ویتامینD، استفاده از نور مستقیم آفتاب، فعالیت و ژنتیک عوامل اصلی تعیینکننده میزان افزایش تراکم استخوان هستند. هرچه تراکم استخوان در سنین جوانی بیشتر باشد و فرد از مواد غذایی حاوی کلسیم و فسفر فراوان بیشتر استفاده کند، روند ایجاد پوکی استخوان به تأخیر میافتد.
سلامتی مفصل با خواص پای مرغ
یکی از خواص پای مرغ مربوط به ژلاتین آن است. از مزایای باورنکردنی سوپ استخوان واقعی تهیهشده با پای مرغ که در سرکه خیسانده شده باشد وجود مقدار زیادی ژلاتین در سوپ فوق میباشد. ژلاتین شکل پختهشده کلاژن است که نیمی از پروتئین بدن ما را تشکیل میدهد، بنابراین وقتی آن را مصرف میکنید در واقع در حال بدنسازی هستید. ژلاتین تأمینکننده گلیسین، آمینواسیدی است که غضروفهای سالم را افزایش میدهد و نهایتاً به اجتناب از درد مفصل کمک میکند.
پای مرغ و کنترل فشار خون
پژوهشگران دریافتند که پای مرغ در کاهش فشارخون مفید میباشد. مطالعه اخیر دانشمندان پزشکی حاکی از آن است که 4 نوع پروتئین در پاهای مرغ وجود دارد که نقش مهمی در کنترل فشارخون دارد. متخصصین در یک مطالعه علمی که در مجله تیم کشاورزی و مواد غذایی آمریکا منتشر شد، با خوراندن پروتئین کلاژن به موشها که از پاهای مرغ استخراج شده بود به این نتیجه رسیدند که فشارخون آنها به طرز قابلتوجهی کاهش یافته بود. در این تحقیق، در یک دوره چهار هفتهای به موشها کلاژن داده شد.
درمان افسردگی و استرس از خواص پای مرغ!
مصرف ژلاتین، کورتیزول اضافی که در اثر استرس تولید میشود را خنثی میکند. میتواند خواب را بهبود بخشد و حافظه و یادگیری را بهتر کند. پای مرغ را چه ماشینی و چه محلی (اگر مرغ محلی باشد بهتر است) تمیز بشویید. بدون اینکه در آب جوش زده و پوست زردرنگ آن را پاک کنید. پای مرغ را خوب بشویید و روی آتش کباب کنید و بخورید. مد نظر داشته باشید که فقط ناخنهای آن را بکنید و انگشتان باید باشد. چندین بار در روز انجام دهید. به زودی و به فاصله یک هفته میبینید که چه جادویی میکند. مصرف پای مرغ بدون کندن پوست آن بسیار مۆثر در درمان افسردگی و اضطراب میباشد. این روش نه شیمیایی هست و نه اثرات جانبی دارد.
خواص پای مرغ برای کودکان
بسیاری از پزشکان تغذیه و همچنین پزشکان جراح ارتوپدی در بسیاری موارد استفاده از سوپهای مختلف حاوی عصاره پای مرغ را به بیماران خود توصیه میکنند. مصرف سوپ پای مرغ بهترین دارو و منبع کلسیم و ویتامین D برای کودکان، جوانان و بزرگسالان میباشد! پای مرغ سرشار از مواد غضروف ساز است و به مراتب موثرتر و مفیدتر از قرصهای غضروفی آمریکایی و اروپایی است.
در واقع پای مرغ دارای «سولفات کندروئتین» است و جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروفها را بر عهده دارد.
قلم پای مرغ سرشار از مواد خونساز و آهن ساز است و برای جلوگیری از پوکی استخوان هم بسیار مفید است و همچنین خواص معجزهآسایی در درمان آرتروز دارد. مادران میتوانند در کنار داروهای تجویزشده توسط پزشک، از سوپ پای مرغ نیز برای بهبودی سریعتر فرزندانشان استفاده کنند. حتی در بزرگسالان مبتلا به این بیماری نیز، مصرف عصاره پای مرغ بسیار سودمند است.
عصاره پای مرغ اگر همراه با کمی پیاز پخته شود، کلسیم آن به بیشترین مقدار میرسد.
چه کسانی نباید پای مرغ بخورند؟
افرادی که مبتلا به بیماری قلبی و چربی خون و کلسترول بالا هستند باید از مصرف آن خودداری کنند و یا اینکه بعد از تهیه آن چربی آن را بگیرند.
روش مصرف پای مرغ
پس از تمیز کردن پای مرغ مقدار 500 گرم از آن را به همراه 3 تا 4 لیوان آب داخل قابلمهای قرار داده و یک عدد پیاز درشت را پس از پوست گرفتن اضافه کرده روی حرارت قرار داده و زیر آن را کم کنید و به مدت حداقل 4 تا 6 ساعت حرارت دهید البته با شعله ملایم. پس از گذشت این زمان محتویات قابلمه را پس از استخوانگیری داخل مخلوطکن ریخته و صاف کنید و در فریزر نگهداری کنید برای مصرف کافی است از «عصاره پای مرغ» تهیهشده مقداری را به انواع سوپ و خورشت تهیهشده اضافه و سپس میل کنید.