به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری بپزنپز، در شرایطی که ارتش رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه بزرگترین فراخوان را برای احضار همه نیروهای ذخیره جهت شرکت در جنگ صادر کرد و همچنان در صدد جذب نیرو است، «اسحاق یوسف» خاخام ارشد از یهودیان سفاردی (فرقه یهودیان شرقی) دیروز شنبه در سخنانی اعلام کرد که اگر «مذهبیها» (حریدیها) در جامعه اسرائیلی مجبور باشند به ارتش ملحق شوند، همه ما به خارج مهاجرت میکنیم.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از این خاخام اسرائیلی گفت که اگر ما را مجبور کنند به ارتش بپیوندیم همگی بلیت میخریم و به خارج (از فلسطین اشغالی) میرویم.
وی افزود که سکولارها اسرائیل را به خطر میاندازند و خودشان این را نمیفهمند.
«بنی گانتس» عضو ارشد کابینه جنگی رژیم اشغالگر در واکنش به سخنان این خاخام گفت که همه باید در این زمان دشوار به ارتش ملحق شوند، از جمله حریدیها.
وی در ادامه اظهارداشت که سخنان خاخام ارشد سفاردی به معنای آسیب اخلاقی به کابینه و جامعه اسرائیل بوده و امنیت اسرائیل را به خطر میاندازد.
این درحالی است که از زمان روی کار آمدن کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، این کابینه در تلاش برای تصویب پیشنویس قانونی بود که حریدیها (یهودیان افراطی تلمودی) را از حضور در ارتش و اصطلاحا خدمت سربازی معاف میکند و خدمت اجباری برای بقیه از 32 ماه به 36 ماه افزایش پیدا میکند.
این تصمیم کابینه نتانیاهو با اعتراضات شدید در جامعه صهیونیستی به ویژه در میان سکولارها همراه بود و «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی خواستار ایجاد کمپینی جهت مقابله با این تصمیم کابینه شد.
رژیم صهیونیستی 2 خاخام بزرگ دارد که یکی نماینده فرقه سفاردی (یهودیان شرقی) و دیگری نماینده فرقه اشکنازی (یهودیان غربی) است و به هر دو آنها خاخام ارشد گفته میشود و هرکدام در انتخاباتی که هر 10 سال یک بار با حضور 150 نفر از خاخام ها و روسای شهرکها و اعضای کنست و … برگزار میگردد، به عنوان خاخام ارشد منصوب میشوند.
در این میان بحران اختلافات داخلی رژیم صهیونیستی که بعد از روی کار آمدن کابینه راستافراطی بنیامین نتانیاهو در چند ماه گذشته به اوج خود رسیده، نشان داد که این رژیم متشکل از گروههایی است که هرکدام دارای جهتگیریها و نظرات متفاوت و متضادی هستند که نمیتوانند با هم ترکیب شوند. همچنین هر گروه با ایدئولوژی خاص خود تصور میکند که بر دیگری برتری دارد و میتواند شرایط خود را بر دیگران تحمیل کند. همین وضعیت موجب ایجاد درگیریهایی میان گروههای مختلف یهودی در اراضی اشغالی شده که پایان دادن به این درگیریها دشوار است.
اختلاف و تضاد میان گروه افراطی حریدی با سکولارها بیشترین تاثیر را بر ساختار زندگی شهرکنشینان صهیونیست و کل موجودیت رژیم موقت اسرائیل گذاشته و این همان چیزی است که به تنش میان یهودیان دامن میزند. حریدیها که اکنون از خلال کابینه افراطی نتانیاهو بر جامعه صهیونستی مسلط شدهاند میخواهند ایدئولوژی و سیاستهای خود را به همه یهودیان تحمیل کنند و بدون اینکه کاری انجام دهند از همه درآمدها و ثروتهای فلسطین اشغالی بهرهمند گردند.
حریدیها که به آنها تندروهای مذهبی گفته میشود سبک خاصی را دنبال میکنند و آداب و رسومشان با یهودیان سکولار کاملا متفاوت بوده و حتی در مدارس جداگانه تحصیل میکنند. آنها ابتدا اقلیت یهودیان را در فلسطین اشغالی تشکیل میدادند اما به دلیل نرخ بالای فرزندآوری و ازدواج در سن پایین طبق آداب این فرقه یهودی، جمعیت آنها رو به افزایش بوده و این مسئله از سالها قبل اسرائیلیها را نگران کرده بود. حریدیها اساسا به آیین تلمود و پیروی از خاخامها پایبند هستند و جمعیت آنها از 750 هزار نفر در سال 2010 به بیش از یک ملیون و 30 هزار نفر رسیده که حاکی از رشد بالای جمعیتی این دسته از یهودیان فلسطین اشغالی است.
حریدیها که به شکل افراطی به جزئیات دیانت یهود، توجه ویژه دارند، وظیفه یک یهودی را، قرار گرفتن در خدمت دین یهودی توصیف میکند، لذا آنها حضور تماموقت در مدارس دینی و انجام پژوهش دینی یا اجرای مناسک را همان «خدمت سربازی» توصیف میکنند.
به همین دلیل حریدیها رفتن به «خدمت سربازی» معمول را که سایر افراد برای انجام آن به پادگانها میروند از خود ساقط میکنند. آنها میگویند مطالعه تورات و آموزش دینی، همان حمایت روحی از اسرائیل است و خود را ایفاکننده نقشی بنیادین در حفظ هویت یهودی و سنتهای دینی در جامعه رژیم صهیونیستی میدانند.
این درحالی است که سکولارها، حریدیها را گروهی بیفایده میدانند که از ابتدا باری بزرگ بر دوش جامعه اسرائیلی بودهاند و با اقدامات افراطی و حساب نشده خود آینده این رژیم را تهدید میکنند.
انتهای پیام/